Venla Jyrkinen

 Venla Jyrkinen Lataa painokelpoinen kuva

© Jonne Räsänen

Inari

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Inarilainen kirjailija ja eläinlääkäri, joka on esiintyjänä avoin, lämmin ja aito.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen intohimoinen kirjoittaja, joka rakastaa etsiytyä asioiden ytimeen sanojen avulla ja kirjoittaa kauniiksi kipeätkin asiat. Olen suorittanut kirjoittamisen perus- ja aineopinnot Jyväskylän avoimessa yliopistossa vuosina 2020-2023 ja julkaissut esikoisteokseni Kumppanina koira keväällä 2023.

Olen tehnyt kirjasto- ja kirjakauppavierailuja sekä tv- ja radiohaastatteluja. Näiden lisäksi olen pitänyt esitelmiä ja luentoja myös eläinlääkäriasiantuntijana ja olen työssäni tottunut kohtaamaan ihmiset avoimuudella ja lämmöllä. Olen aito ja luonteva esiintyjä.

I’m a passionate writer and a relaxed performer. I have studied writing at Jyväskylä Open University and my first book, Kumppanina koira was published in 2023. I have done various interviews, performances, and lectures and I’m happy to talk about my work as an author and veterinarian. With a background as a Rotary Student in New Zealand I am experienced in performing also in English.

Mitä teen vierailulla?

Kerron vierailulla mielelläni esikoiskirjani teemoista: koiran omistamisesta ja koiran elämänkaaresta tarjoten eläinlääkärin neuvoja ja omakohtaisia kokemuksia matkan varrelle. Puhun mielelläni eläinten pitoon ja hyvinvointiin liittyvistä aiheista, enkä pelkää lähestyä koskettavia tai kipeitäkään asioita kuten eläimen eutanasiaa ja luopumista. Useat esiintymistilaisuuteni ovat olleet liikuttavia ja yhteisöllisyydessään koskettavia.

Kerron mielelläni työstäni eläinlääkärinä Pohjois-Lapissa sekä kokemuksistani kirjailijana ja valotan kirjan syntyprosessia niin haluttaessa. Kommunikoin mielelläni yleisön kanssa, vastaan kysymyksiin ja olen avoin myös työpajaehdotuksille, esimerkiksi lemmikistä luopumista sureville. Otan toiveet huomioon ja voimme yhdessä suunnitella tilaisuuteen sopivan kokonaisuuden.

Tuotanto

Kumppanina koira, 2023, Otava