Nelly Jurvelius

 Nelly Jurvelius

© Nelly Jurvelius

Helsingfors

Föreläsningar
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Författarbesök

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Daghem , Gymnasium , Vuxna

Kuvaus

Har skrivit mina böcker för jag behövt dem själv i mitt arbete som konstpedagog, konstterapeut och bildkonstnär. Dessa böcker är nu tidlösa och inspirerar läsare ännu idag, de har blivit läroböcker i utbildningsanstalter. Böckerna är handskrivna och textade till konstverk med mina illustrationer. Har fått pris för dem i Sverige och Finland. Min konstnärsstil och väggmålningar har blivit riktgivande för de växande ungdomarna.

Kirjoitin kirjani itselleni työstäni taidepedagogina, taideterapeuttina ja kuvataiteilijana. Nämä kirjat ovat nyt ajattomia oppikirjoja ja inspiroivat lukijoita vielä tänään. Käsikirjoitettuina ja tekstattuina niistä on tullut oppikirjoja joita käytetään oppilaitoksissa. Olen saanut palkintoja Ruotsissa ja Suomessa niistä. Taiteellinen tyylini myös freskomaalarina inspiroi kasvavia nuoria.

Mitä teen vierailulla?

"KYLLITÄTI"
Har den legendariska älskade gamla målande damen som förebild för mina besök i skolor. Har ett stort papper uppspänt på väggen med tejp medan jag målar och berättar innehållet i texterna. BARNEN LYSSNAR MEDAN JAG BERÄTTAR OCH MÅLAR, det uppstår ett konstverk inför deras ögon. Samtal om innehållet och bilderna. Pedagogisk avslutning, musik till innehållet.Konstverket stannar i skolan,

WORKSHOP
EXPRESSIVT "VÅTT I VÅTT" MÅLERI TILL TEX EDITH SÖDERGRANS DIKTER FÖR UNGDOMAR SAMT VUXNA.
Målsättningen är ett inspireras till kreativitet genom dikter. Edith Södergran- själarnas möte heter min nyutkomna bok som berättar hur Ediths dikter varit riktgivande i livets korsvägar. Sökte själv efter en bok med detta tema, men fann den inte- därför skrev jag den för dig. Jag visar hur man enkelt kan måla akvarell med vattenfärger,och deltagarna målar snart sina egna bilder. Det behövs ett klassrum med bord, deltagare kan vara högst 20. UTAN FÖRKUNSKAP HELST (_5- 10 € MATERIALAVGIFT PER PERSON, JAG HAR ALLT KONSTNÄRSMATERIAL MED MIG). SAMTAL.

Tuotanto

Jurvelius, N 1988. Taide kasvattaa. WSOY.
Jurvelius, N 2003. Taide parantaa. Jyväskylän yliopiston täydennyskoulutuskeskus.
Jurvelius, N 2007. En saga Linne och linneorna. SKF projektstipendium.
Jurvelius, N 2012. Hildegard von Bingen- hon som såg mera än andra. Måla Dig Fri och FILI.
Jurvelius, N 2018. Edith Södergran- själarnas möte. Måla Dig Fri och FILI.