Elina Åkerman (os. Järvi)

 Elina Åkerman (os. Järvi) Lataa painokelpoinen kuva

© Ari Lahti

Espoo

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Puhun mukaansatempaavasti, luontevasti ja rohkaisevasti niin kirjoittamisesta kuin elämän vaikeammistakin kysymyksistä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen tietokirjailijana erikoistunut käsittelemään elämän vaikeampia puolia, kuten psyykkistä sairastumista ja elämän rajallisuutta. Haluan kirjoissani antaa äänen heille, joiden ääni usein hukkuu yhteiskunnassamme ja joihin kohdistuu voimakasta stigmaa. Kirjojani yhdistää se ajatus, että jokaisella ihmisellä on oikeus hyvään, omannäköiseensä elämään.

Olen tehnyt lukuisia puhujavierailuja puhuen sekä kirjojeni aihepiireistä että tietokirjailijan ja toimittajan työstä sekä kirjoittamisen lainalaisuuksista muun muassa kirjastoissa, lukioissa ja Mielenterveysmessuilla. Yksi varsin mieleenpainuva puhujavierailu oli myös Tuska Open Airissa (2016) noin sadalle ihmisille samaan aikaan kun Lordi soitti päälavalla.

Olen työni kautta oppinut, että ihminen haasteistaan huolimatta pystyy tekemään rakastamiaan asioita, kunhan hän suuntaa tekemisen vahvuuksiinsa. Muun muassa tätä oivallusta haluan puhujavierailuissani välittää kuulijalle.

Mitä teen vierailulla?

Räätälöin vierailuni sisällön tilaajan toiveen mukaisesti seuraavista aihealueista: mielenterveys, erilaisuus, jaksaminen työssä ja opiskelussa. Pystyn toteuttamaan vierailuni sisällön sen mukaan, onko kohderyhmänä nuoret, aikuiset, media- ja viestintäalan opiskelijat tai esimerkiksi terveysalalla työskentevät.

Pidän tärkeänä vuorovaikutusta yleisön kanssa ja vastaan mielelläni ihmisten kysymyksiin. Tilaajan ja kuuntelijoiden toiveista ja aloitteesta riippuen vierailun aikana voidaan pureutua elämän kipukohtiinkin enemmän tai vähemmän mutta aina niin, että päällimmäiseksi ajatukseksi luennosta jää voimaantumisen tunne.

Olen ollut suosittu esiintyjä muun muassa terveysalan opiskelujoiden (2. aste ja AMK) ja lukiolaisten keskuudessa sekä esimerkiksi mielenterveyskuntoutujien parissa. Luennoissani olisi varmasti paljon ammentavaa myös erilaisiin yrityskulttuureihin.

Tuotanto

Elämäni ennen kuolemaa. Elina Järvi ja Olga Poppius, Like 2017
Error – Mielen häiriöitä. Järvi, Hotti & Poppius, Like 2016
Kolmas tietokirja ilmestyy syksyllä 2021 Bazar Kustannuksen julkaisemana.