Elina Åkerman (Järvi)

 Elina Åkerman (Järvi) Lataa painokelpoinen kuva

Espoo

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen 34-vuotias toimittaja, kirjailija ja kahden lapsen äiti. Minua inspiroivat ihmisten erilaiset elämäntarinat, ilmiöt, psykologia, terveys, hyvinvointi, musiikki ja populaarikulttuuri. Olen kirjoittanut yli kymmenen vuoden ajan uutis- ja aikakauslehtiin toimeksiantajinani muun muassa Journalisti, Suomen Kuvalehti, Anna, Kotivinkki, FIT ja Soundi.

Minua ohjaa työssäni seuraava ajatus: on olemassa lukuisia arvokkaita elämäntarinoita, jotka ansaitsevat tulla kerrotuiksi. Tästä ajatuksesta syntyi esikoiskirjani ERROR – Mielen häiriöitä, jota on kanssani ollut tekemässä toimittaja Tiina Hotti ja valokuvaaja Olga Poppius. Kirja julkaistiin 2.2.2016.

Kirja esittelee 15 kiehtovaa ihmistä ja 15 omakohtaista kertomusta siitä, miten mielenterveysongelma vaikuttaa ihmisen elämään ja arkeen. Muiden rinnalla elämäntarinansa lapsuudesta aikuisuuteen kertovat muusikot Alexi Laiho (Children of Bodom), Marko Annala (Mokoma), Herra Ylppö (Maj Karma), Milana Misic, Jonna Christensen ja toimittaja Kristoffer Ignatius.

Like Kustannus lahjoittaa jokaisesta vuonna 2016 myydystä kirjasta 0,50 euroa Mielenterveyden keskusliitolle mielenterveystyöhön.

 

Mitä teen vierailulla?

Räätälöin vierailuni sisällön tilaajan toiveen mukaisesti käsittelemään toimittajan ja kirjailjan ammattia sekä tietokirjan tekemistä esikoiskirjailijan näkökulmasta. Olen energinen persoona ja rohkea esiintyjä, jolta luonnistuu myös syväluotaava keskustelu ERROR Mielen häiriöitä -kirjan syntytarinan ja mielenterveysaiheen ympärillä.

Pidän tärkeänä vuorovaikutusta yleisön kanssa ja vastaan mielelläni ihmisten erilaisiin kysymyksiin. Pystyn toteuttamaan vierailuni sisällön sen mukaan, onko kohderyhmänä nuoret, aikuiset, media- ja viestintäalan opiskelijat tai esimerkiksi terveysalalla työskentevät.

Kirjan julkaisun yhteydessä minulla on ollut ja on tulossa esiintymisiä mm. televisiossa ja radiossa. Ensimmäisen kirjailijavierailuni teen Espoon Entressen kirjastossa 15. helmikuuta. Olen vuosien varrella käynyt myös puhumassa media-alan opiskelijoille kirjoittamisesta ja toimittajan työstä.

Tuotanto

ERROR – Mielen häiriöitä. Järvi, Hotti & Poppius, Like 2016