Antti Järvi

 Antti Järvi Lataa painokelpoinen kuva

© Marek Sabogal

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Finlandia-palkittu tietokirjailija, toimittaja ja kouluttaja, jota kiinnostaa historia ja narratiivinen kirjoittaminen.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen tietokirjailija, toimittaja ja yksi Long Play -verkkojulkaisun perustajista. Teokseni Minne katosi Antti Järvi? (Gummerus) kertoo kadonneesta isoisoisästäni ja muista talvisodan jälkeen luovutettuun Karjalaan jääneistä suomalaisista. Teos sai tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon 2023.

Teokseni Karanteeni (Siltala, yhdessä Hanna Nikkasen kanssa) on narratiivinen tietokirja, joka kertoo hi-viruksen yhteiskunnallisen, lääketieteellisen ja intiimin historian.

Olen käynyt puhumassa teosteni taustoista ja kirjoittamisesta mm. kirjastoissa, työväenopistoissa ja yksityisissä tilaisuuksissa. Opetan aika ajoin myös pitkien tekstien kirjoittamista (journalismi, tietokirjat).

Mitä teen vierailulla?

Voin puhua mm. tietokirjojen tekemisestä, laajasta tutkimustyöstä (esim. arkistot ja muut lähteet) sekä narratiivisesta tietokirjoittamisesta. Olen käynyt puhumassa myös kirjojeni teemoista, kuten talvisodan ja välirauhan aikaisesta todellisuudesta siviiliväestön näkökulmasta. Luen itse paljon tietokirjoja ja proosaa, joten voin tehdä myös kirjavinkkauksia.

Tuotanto

Minne katosi Antti Järvi? Kertomus kadonneesta isoisoisästä ja luovutettuun Karjalaan jääneistä, 2023, Gummerus.
Karanteeni. Kuinka aids saapui Suomeen, 2014, Siltala. Kirjoitettu yhdessä Hanna Nikkasen kanssa.