Jari Järvelä

 Jari Järvelä Lataa painokelpoinen kuva

© Karoliina Ek / Tammi

Kotka

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Toiveammattini oli lapsena löytöretkeilijä, ja tätä uusien asioiden löytämisen iloa haluan välittää kirjoissani ja esiintymisissäni.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Asun Kotkassa joen ja meren välissä ja olen kirjoittanut muun muassa romaaneja, novelleja, kuunnelmia, näytelmiä, librettoja ja matkakertomuksia seikkailuistani vuorilla. Kolme romaaneistani on ollut Finlandia-ehdokkaana. Kaikenlaiset uudet maisemat kiinnostavat minua, kunhan niissä saa uida, kävellä, kiivetä tai ajaa junalla.

Olen aikoinaan kouluttautunut opettajaksi, kirjoittaminen on nyttemmin vienyt mennessään. Jokaisen kirjan kirjoittaminen on minulle löytöretken tekoa – ja tämän tutkimusmatkailijahenkisen uuden löytämisen innon pyrin välittämään myös lukijoilleni ja tapaamisissa kuulijoilleni. Olen utelias moneen suuntaan, koska katson että hyvin erilaiset asiat täydentävät elämässä toisiaan. Harrastan muun muassa historiaa ja karatea, jossa minulla on vaimoni kanssa musta vyö.

Mitä teen vierailulla?

Olen kirjoittanut hyvin monipuolisista aiheista. Niin graffititeemaisia dekkareita (Tyttö ja pommi, Tyttö ja rotta, Tyttö ja seinä) kuin romaanin samassa kaupungissa asuvista mummeistani, jotka kokivat lapsina sisällissodan toinen punaisten, toinen valkoisten puolella (Kosken kahta puolta). Teemojani ovat olleet sekä valokuvaus (Klik) että isäni ja isoisäni ammattiin liittyvä uitto (Veden paino). Tyylilajeinani ovat yhtä hyvin huumori (Minä, kaupunginjohtaja) kuin jännitys (Se ken tulee viimeiseksi).

Olen kirjoittanut sekä proosaa että draamaa, ja myös erilaisia matkakertomuksia ja esseitä. Uskon olevani innostava puhuja ja esiintyjä. Koetan herättää ihmisissä uteliaisuuden ja kiinnostuksen ympäröivää maailmaa ja muita ihmisiä - ei vain minun tekstejäni kohtaan.

Tuotanto

Ks. Tammen sivut alla: