Pekka Jaatinen

 Pekka Jaatinen Lataa painokelpoinen kuva

© Jaakko Mylly

Raahe

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Pekka Jaatinen on sodan eri osapuolten ymmärtäjä, joka on taustatöissään haastatellut kymmeniä veteraaneja.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen kirjoittanut 20 teosta (2000-2020), joista suurin osa on sotahistoriallisia romaaneja. Päätyöni on 5-osainen Lapin sota -romaanisarja. Kaksi romaaniani kertoo nyrkkeilystä, joka on itselleni tuttu laji entisenä kilpanyrkkeilijänä. Ainoa tietokirjani on sekin nyrkkeilystä, henkilökuva Amin Asikaisesta. Kirjailijana olen perusteellinen. Teen huolellista taustatutkimusta aiheistani – sotaromaanejani varten olen haastatellut lähes sata veteraania. Kirjoitan useimmiten näkökulmatekniikalla, koska haluan tuoda esille konfliktin eri osapuolten motiivit ja teot. Sotaromaaneissani pyrin pysyttelemään keskellä toimintaa ja yksilön kokemuksissa.

Olen esiintynyt kouluilla, messuilla, kirjallisuustapahtumissa ja yhdistysten tilaisuuksissa. Vierailujen teemat liittyvät joko tilaajan toiveisiin tai ajankohtaiseen romaaniini. Keskustelulle jätän aina runsaasti aikaa.

Mitä teen vierailulla?

Vierailuillani alustan kulloistakin aihettani dokumentein eli kerron siitä historiallisesta tapahtumakokonaisuudesta, johon olen romaanini sijoittanut. Kerron miten tämä aineisto muokkautuu kaunokirjallisuudeksi eli mitä kirjailijan työ on. Jokaisen esiintymiseni loppuun on jätetty aikaa yleiselle keskustelulle ja erityisesti sotaromaanieni tiimoilta järjestettyjen tilaisuuksien keskustelut ovat olleet hyvin antoisia, koska ihmiset ovat voineet purkaa vanhempiensa ja isovanhempiensa sotakokemuksia ja saada lisävalaistusta heitä vaivaamaan jääneisiin asioihin.

Minulla on valmiit esitykset Lapin sodasta, Suomussalmen taisteluista 1939-1940, Raahen tienoon tapahtumista 1917-1918.
Kouluvierailuilla olen puhunut myös tiestäni kirjailijaksi.

Tuotanto

Katso lista tuotannostani linkistä alapuolelta