Emmi Itäranta

 Emmi Itäranta Lataa painokelpoinen kuva

© Liisa Takala

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Palkittu ja paljon käännetty scifi- ja fantasiakirjailija, erityisaloina ympäristötematiikka ja kahdella kielellä kirjoittaminen.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Kirjoitan romaaneja rinnakkain kahdella kielellä, suomeksi ja englanniksi. Suuntaan kirjani ensisijaisesti aikuisille, mutta ne ovat löytäneet paljon myös nuoria lukijoita. Käsittelen romaaneissani usein ympäristötematiikkaa, ilmastonmuutosta ja ihmisen vastuuta luonnosta. Minua kiinnostavat myös vallankäytön teemat, ja vaikka kirjojeni maailmat ovat kuvitteellisia, pyrin kuvaamaan todellisuutta sellaisena kuin sen näen: moninaisena ja ihmisyyteen uskovana.

Esikoisromaanini Teemestarin kirja on palkittu mm. Kalevi Jäntin palkinnolla ja käännetty yli 20 kielelle.

Vierailuilla keskityn ennen kaikkea ympäristökysymyksiin ja kahdella kielellä kirjoittamiseen. Sisältö on aina muokattavissa tilaajan toiveiden mukaan.

Mitä teen vierailulla?

Kerron kirjailijan työstä sekä omien teosteni taustoista ja kirjoitusprosesseista, kuten ideoiden synnystä ja kirjoittamisen arjesta. Erityisalueeni on kahdella kielellä työskentely ja sen vaikutus kirjoittamiseen. Puhun myös yleisemmin luovasta työstä, siihen liittyvistä haasteista ja erilaisista ajatuksellisista apuvälineistä, joita luovan työn tekijälle on tarjolla. Lähestyn kirjoitusprosessia löytöretkenä ja ongelmanratkaisuna.

Tuotanto

Teemestarin kirja, Teos 2012
Kudottujen kujien kaupunki, Teos 2015
Kuunpäivän kirjeet, Teos 2020