Tuuli
Hypén

 Tuuli Hypén

© Ami Koiranen

Turku

Kirjailijavierailut
Työpajat

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Esiintymispaikat

Alakoulu , Yläkoulu , Lukio , Ammatillinen oppilaitos , Kansalais- ja työväenopisto , Kirjasto , Kulttuurikeskus tai taidelaitos , Yritys tai kaupallinen tilaisuus , Yhdistys tai järjestö , Kulttuuritapahtuma

Maakunta

Varsinais-Suomi

Kuvaus

Olen turkulainen kulttuurihistorian maisteri, kuvittaja, sarjakuvantekijä ja nyttemmin myös lastenkirjailija. Piirrän sekä omaa sarjakuvaa että teen tilaussarjakuvia, minkä lisäksi toisinaan pidän sarjakuvapajoja mm. kouluissa ja kirjastoissa. Osaamiseni ydinaluetta on kuvittaminen, hahmonluonti ja viihteellinen sanomalehtisarjakuva. Tunnetuin sarjakuvani on citykettu Nanna, joka on ilmestynyt suomalaisissa sanomalehdissä, mm. Helsingin Sanomissa sunnuntaisarjakuvana. Sarjakuvien ja tietokirjojen lukemisen ohella harrastan intohimoisesti digitaalista pelikulttuuria.

Mitä teen vierailulla?

Olen tottunut pitämään sekä avoimia, teemalähtöisiä sarjakuvapajoja sekä oppituntimaisempaa sarjakuvaopetusta kouluille. Kerron mielelläni myös sarjakuvantekijän tai kuvittajan ammatista, sen valo- ja varjopuolista, ja siitä, millä tavalla oma urani lähti käyntiin. Osaan puhua työni luonteesta sekä lapsille että vähän vanhemmille ja asiaan jossain määrin perehtyneelle yleisölle. Sarjakuvamaailma on minulle sangen tuttu, joten osaan luentojen ohella antaa myös sarjakuvavinkkejä, erityisesti suomalaisesta sarjakuvasta.

Tuotanto

Citykettu Nanna -kokoelma-albumeita on julkaistu yhteensä viisi kappaletta, minkä lisäksi olen tehnyt lastenkirjan nimeltä Veikan Metsäretki. Seuraava Veikka-lastenkirja on työn alla. Olen myös julkaissut yhteistyössä Ninni Aallon kanssa Kas Kissa -nimisen sarjakuva-albumin ja osallistunut erinäisiin sarjakuva-antologioihin.