Vuokko
Hurme

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen lastenkirjailija ja taidekasvattaja Vuokko Hurme. Tuotantooni kuuluvat lapsille suunnatut tietokirjat, kuvakirjat, romaanit ja puuhamateriaalit. Olen ohjannut vauva- ja taaperoikäisten kuvataide- sekä päiväkoti- ja alakouluikäisten sanataideryhmiä useiden vuosien ajan. Suosin osallistavaa lähestymistapaa, jossa lapset itse pääsevät tekemään ja kokemaan.

Mitä teen vierailulla?

Vierailullani voin kertoa kirjoistani, lukea niitä ääneen ja osallistaa lapsia sekä sanataiteen että käsillä tekemisen keinoin.

Omin käsin -työpajoja päiväkoti- ja alakouluikäisille:

- Pahvityöpaja päiväkoteihin (3–6-vuotiaat) – Lastenkirjailija, taidekasvattaja Vuokko Hurmeen askartelua ja sanataidetta yhdistävässä työpajassa leikitään sanoilla, kuunnellaan satua ja luodaan omia pahviolioita paparimassaplaneetalle. (kesto 30–45 min/Työpaja soveltuu myös non-stop-työpajaksi esim. kirjallisuus- tai lastenkulttuuritapahtumien yhteyteen.)

- Teippityöpaja päiväkoteihin (3–6-vuotiaat) – Lastenkirjailija, taidekasvattaja Vuokko Hurmeen askartelua ja sanataidetta yhdistävässä työpajassa leikitään sanoilla, kuunnellaan satua ja teipataan kotiin vietäväksi omat kirjanmerkit. (kesto 30–45 min/Työpaja soveltuu myös non-stop-työpajaksi esim. kirjallisuus- tai lastenkulttuuritapahtuman yhteyteen.)

- Karkkikorutyöpaja alakouluikäisille – Non-stop karkkikorutyöpaja soveltuu esim. kirjastoihin tai erilaisten lastenkulttuuritapahtumien yhteyteen. Pujottele oma karkkikoru Timanttia Tietoa - Karkkikirjan innoittamana! (Työpaja voi olla käynnissä esim. 1–2 tuntia. Yhden korun askarteluaika on noin 5–15 minuuttia ja kerralla tekemään mahtuu noin 10–15 lasta.)

Kirjailijavierailu:

- Kiepauksesta, Kaipauksesta ja Keikauksesta – Miten Huimaa-sarja sai alkunsa? Millaista oli kirjoittaa nurin päin kääntyneestä Kardumista, entä Mabalista, jossa mitä vain voi pudota niskaan milloin vain? Vuokko Hurmeen kirjailijavierailu sopii Huimaa-sarjasta kiinnostuneille kuulijoille. (Kesto n. 45 min.)

Tuotanto

Keikaus, Huimaa #3, Vuokko Hurme ja Susanna Iivanainen, Kustantamo S&S 2019
Karkkikirja, makeaa tietoa herkkusuille, Vuokko Hurme ja Anni Nykänen, WSOY 2019
Eläinhoitola Pehmo ja kiero rakki, Vuokko Hurme ja Tiina Konttila, WSOY 2019
Leikkimään, pahvi!, Vuokko Hurme ja Suvi-Tuuli Junttila, Kustantamo S&S 2019
Kaipaus, Huimaa #2, Vuokko Hurme ja Susanna Iivanainen, Kustantamo S&S, 2018
Housuvaaran huvipuisto, huvipuistotietoa hurjastelijoille, Vuokko Hurme ja Väinö Heinonen, Into 2018
Peukalon käsikirja, tietoa lapsille vanhenemisesta, Vuokko Hurme ja Sanna Pelliccioni, Aula & Co. 2017
Kiepaus, Huimaa #1, Vuokko Hurme (kuvitus Susanna Iivanainen), Kustantamo S&S 2017
Karjukirja, hauskaa puuhaa pahiksille, Vuokko Hurme ja Suvi Kari, Kustantamo S&S 2017
Leikkimään, teippi!, Vuokko Hurme ja Suvi-Tuuli Junttila, Kustantamo S&S 2016
Pikkurillin käsikirja, tietoa lapsista lapsille, Vuokko Hurme ja Sanna Pelliccioni, Viisas Elämä 2016
Tehdään taidetta, 100 vinkkiä lapsiperheen luoviin hetkiin, Vuokko Hurme, Minerva 2011