Vilja-Tuulia
Huotarinen

 Vilja-Tuulia Huotarinen

© Ville Hytönen / WSOY

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kirjailija. Minulta on julkaistu useita runoteoksia ja romaaneja sekä nuorille että aikuisille. Kirjojani on käännetty ruotsiksi, tanskaksi ja tsekiksi. Välillä asun Islannissa, sillä lapseni isä on islantilainen kirjailija. Olen kotoisin maaseudulta, Säijän kylästä. Sen jälkeen olen asunut mm. Turussa, Tampereella ja Hämeenlinnassa, nyt Helsingin Käpylässä. Olen opettanut luovaa kirjoittamista ja runoa Turun ja Tampereen yliopistoissa, monenlaisilla opistokursseilla ja nuoria Viita-akatemian sanataidekoulussa.

Mitä teen vierailulla?

Puhun kirjoittamisesta ja lukemisesta. Pidän myös mielelläni tunnin suomalaisesta nykyrunoudesta. Tuntiin voi liittää kirjoitustehtäviä. Haastattelija on kirjailijavierailulla mieluinen yllätys! Erityisesti aikuisten kanssa voin paneutua palautteen antamiseen kunkin omasta tekstistä käsin. Teen poikkitaiteellisia runoa ja tanssia yhdistäviä improvisaatioesityksiä nykytanssitaiteilija Satu Tuittilan kanssa. Niihin yleisökin voi osallistua. Yhteisesitykset mahtuvat pieneenkin tilaan, esimerkiksi luokkahuoneeseen, eikä äänentoistoa tarvita. Suunnittelen mielelläni yllätyksellisiä ja toiminnallisia esiintymistilaisuuksia tai työpajoja.

Erityisalueitani ovat palautteen antaminen teksteistä, teini-ikäisten tai aikuisten kanssa kirjoittamisesta ja sen haasteista puhuminen, runokeikat ja työpajat. Myös omasta kirjoittamisesta ja kirjailijantyöstä voi tietysti puhella. Olen tottunut toimimaan kaikenikäisten kanssa. Minulla on kokemusta myös pitkäaikaisesta lukiossa ja yläkoulussa työskentelemisestä, en pelkää villejä tilanteita.

Tuotanto

Emilia Kent - runotytön tarina jatkuu, 2018

RUNOTEOKSET
Seitsemän enoa, WSOY 2013
Iloisen lehmän runot, WSOY 2009
Naisen paikka, WSOY 2007
Sakset kädessä ei saa juosta, WSOY 2004

Nuortenromaanit:
Kimmel, Karisto 2014
Valoa valoa valoa, Karisto 2011
komiosainen Silja-sarja, Karisto

Lisäksi toimitustöitä, mm. lyhyitä tekstejä 12 kirjailijalta sisältävä Taskunovellit (Karisto).