Annina Holmberg

 Annina Holmberg

© Laura Malmivaara / WSOY

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kirjailija teatteritaustalla eli esiinnyn mielelläni. Kirjojen tekemisessä nautin omasta rauhasta ja käsikirjoitustyössä seurasta. Minua inspiroivat historia, vanhat kaupungit, talot joissa on tapahtunut kauniita tai kauheita asioita ja ihmissuhteet, joiden käänteet eivät ole ennustettavissa. Lempikirjojani ovat Tohtori Zivago, Lolita, Tuulen viemää ja Karamazovin veljekset, lempikirjailijoita Edgar Allan Poe, Astrid Lindgren, Tito Colliander ja Kjell Westö. Lumoudun fantasiasta, mutta kun kirjoitan sitä itse, ankkuroin yliluonnollisen oikeaan miljööseen tai historian kohtaan. Ahmin myös rikoskirjallisuutta Maria Langista Ruth Rendelliin ja Quentin Pantrickista Jo Nesböhön. Minulla on kolme teini-ikäistä lasta, joiden maailman seuraaminen hämmentää ja ihastuttaa; aviomies jonka kanssa katson vakoilusarjoja ja undulaatteja, jotka ovat saaneet nimensä Harry Potterin hahmojen mukaan. Rauhoitun metsässä ja varsinkin järven rannalla, kuulun ortodoksiseen kirkkoon ja vetäydyn usein Valamon luostariin kirjoittamaan. Työni kuuluu orgaanisena osana elämääni eli seuraa uniinkin – kirjoitan luultavasti niin kauan kun kynä kädessä pysyy.

Mitä teen vierailulla?

Kerron mielelläni kirjailijan ja käsikirjoittajan työstä ja mainostan sitä ihanneammattina, jossa saa käyttää mielikuvitusta rajattomasti ja pomottaa sekä itseään että luomiaan henkilöitä. Harrastan myös kirjavinkkausta, pyydetään sitä minulta tai ei, sillä omista suosikeista tulee kerrottua luonnostaan ja tarinat pienistä ihmeistä, kuten haluttoman pojan huijaamisesta lukijaksi sopivalla kirjalla, on helppo ujuttaa varsinkin kouluvierailujen sisältöihin.

Olen toiminut yhdessä Henrika Anderssonin kanssa Annantalon kirjakahvilan Lukulähettiläänä ja kiertänyt siinä tehtävässä sairaaloita, koulukoteja, vastaanottokeskuksia ja muita sairaiden tai syrjääntyneiden lasten laitoksia. Olemme myös kouluttaneet vapaaehtoisia lukuystäviä Helsingissä, Oulussa ja Vaasassa yhteistyössä kaupunkien sairaanhoitopiirien ja kulttuuritoimen kanssa.

Tuotanto

Reilut 20 kirjaa, joista suurin osa lasten- ja nuortenkirjoja, mm. fantasiaromaani Lumotut ja Virpi Talvitien kuvittama Karkausyön ratikkamatka, henkilökohtaisimpana äidin ja tyttären ääniä pohtiva autofiktio Kaiku ja hulluimpana fantasiakeittokirja Palava jäädyke. Kirjojen lisäksi televisiokäsikirjoituksia, mm. Sydänten akatemia ja Nymfit, sekä näytelmiä, interaktiivisia museokierroksia, konserttisanoituksia ja muita poikkitaiteellisia virityksiä. Maria Kupiaksen nimellä hevosmaailmaan sijoittuva Operaatio-sarja ja William Shakespearen näytelmistä proosaksi sovitetut Tarukuninkaat (sisältää Macbethin ja Kuningas Learin tarinat) ja Nuori rakkaus (Kesäyön unelma sekä Romeo ja Julia). Työn alla myös elokuvakäsikirjoitus.

Kirjojani ovat kustantaneet WSOY, Siltala ja Otava.