Sanna Hirvonen

 Sanna Hirvonen Lataa painokelpoinen kuva

© Susanna Kekkonen / S&S

Helsinki

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Esikoiskirjailija ja taidekirjoittamisen ammattilainen, joka puhuu innostavasti kielen keinoista, taustatyöstä ja suurista tunteista.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen helsinkiläinen esikoiskirjailija ja museoammattilainen. Esikoisromaanini Margit (2024) on 1980–90-lukujen Helsinkiin sijoittuva sateenkaareva rakkaustarina, jossa pohditaan, onko kestävä rakkaus mahdollista ja voiko läheistäkään ihmistä lopulta tuntea hyvin.

Ennen romaania olen julkaissut novellejani kolmessa omakustanneantologiassa. Työssäni kirjoitan ja toimitan tietotekstejä taiteesta suurelle yleisölle. Yleistajuisuus ja selkeys ovat vahvuuksiani myös puhujana. Olen myös koulutettu ja kokenut ryhmätilanteiden fasilitoija.

Mitä teen vierailulla?

Olen koulutukseltani taidehistorioitsija ja kirjoitin lähihistoriaan sijoittuvan romaanin. Puhun mielelläni kirjan tekemiseen liittyvästä taustatyöstä, ajankuvan luomisesta ja siitä, miksi lähimenneisyydestä kirjoittaminen kiinnostaa. Myös rakkaus, halu ja sateenkaariteemat ovat luontevia keskustelunaiheita romaanini pohjalta.

Työssäni olen paneutunut yleisölähtöiseen taidekirjoittamiseen, ja sen tuomat oivallukset vaikuttavat myös proosakirjoittamiseeni. Jaan mielelläni ajatuksia mm. siitä, miten saada lukija mukaan ja pitää hänet kyydissä, miten annostella tietoa ja miten kirjoittaa visuaalisista ja muista aistihavainnoista.

Tuotanto

Margit, 2024, Kustantamo S&S

Novelleja antologioissa:
Minuuttibaari ja muita välähdyksiä, 2023, BoD
Rikoksia, rangaistuksia ja bebe-leivoksia, 2021, BoD
Yksinäinen imuri ja muita henkilöitä, 2019, BoD