Pihla Hintikka

 Pihla Hintikka Lataa painokelpoinen kuva

© Jonne Räsänen, Otava

Ranska

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen Pariisissa asuva kirjailija-toimittaja, joka on julkaissut esikoisromaanin Hetken Pariisi on meidän (Otava) ja tietokirjoja ranskaksi.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen Pariisissa asuva kirjailija-toimittaja (1982), joka on julkaissut kolme teosta: esikoisromaanin Hetken Pariisi on meidän (Otava 2020) ja kaksi tietokirjaa ranskaksi raskaudesta ja vanhemmuudesta (Marabout 2019 ja 2020).

Olen myös opiskellut luovaa kirjoittamista Turun yliopistossa, työskennellyt Helsingin Sanomissa ja käsikirjoittanut kaksi koko perheen näytelmää, jotka on esitetty Raahen kesäteatterissa vuosina 2008 ja 2009.

Kirjoitan ja esiinnyn suomeksi, englanniksi ja ranskaksi.

Pihla Hintikka (b. 1982) is an author and journalist from north of Finland living in Paris, France. Hintikka has written and published three books: her debut novel in Finnish Hetken Pariisi on meidän (Otava 05/2020) and two non-fiction books in French, Le Guide féministe de la grossesse (Marabout 01/2019) and Fille-garçon même éducation (Marabout 01/2020). She has also written two theatre plays. As a journalist she is specialized in culture, fashion, art, lifestyle, travel and feminism.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni kaikesta kirjoittamiseen ja lukemiseen liittyvästä mutta aivan erityisesti esikoisromaanistani, tietokirjoistani ja niiden aiheista kuten Pariisista, Ranskasta, kulttuurieroista, naiseudesta, muodista, taiteesta, feminismistä ja vanhemmuudesta.

Kerron myös mielelläni kauno- ja tietokirjallisuuden kirjoittamisesta, niiden eroista ja leikkauspisteistä sekä kirjailijan työstä kahden maan välillä. Voin myös avata kirjoittamiseen liittyviä prosesseja, antaa käytännön vinkkejä kirjailijan urasta haaveileville ja lukea tekstejäni ääneen.

Tuotanto

Hetken Pariisi on meidän (05.2020, Otava) https://otava.fi/kirjat/hetken-pariisi-on-meidan/

Fille-Garçon même éducation eli Feministinen kirja tasa-arvoisesta kasvatuksesta ja vanhemmuudesta (01.2020, Éditions Marabout) https://www.marabout.com/fille-garcon-meme-education-9782501134033

Le Guide féministe de la grossesse eli Feministinen kirja raskaudesta (01.2019, Éditions Marabout) https://www.marabout.com/le-guide-feministe-de-la-grossesse-pour-des-futurs-parents-libres-9782501134040