Harri V. Hietikko

 Harri V. Hietikko

© Pia Lehtonen

Vaasa

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Kirjoitan, koska haluan kertoa tarinoita. Kerron tarinoita, jollaisia haluaisin itse kuulla ja joita kukaan muu ei mielestäni kirjoita.

Teokseni käsittelevät varsinaisen juonensa ohella myös filosofisia ja yhteiskunnallisia kysymyksiä. Haluan teoksillani nostaa esiin poikkeuksellisia näkökulmia ja antaa eväitä yhteiskunnassamme vallitsevan ajan hengen vastaiseen elämään ja olemiseen.

Tuotantoni koostuu useista ajankohtaisia aiheita käsittelevistä ja keskustelua herättäneistä rikosromaaneista ja lastennäytelmistä.

Tämän lisäksi olen kirjoittanut tietokirjallisuutta mm Taru sormusten herrasta –fantasiateosta näkökulmanaan käyttävän käytännön työelämäoppaan. Esiintyjänä olen kokenut, sujuva, luotettava, innokas ja tarvittaessa provokatiivinen.

Esikoisteokseni Kadonnut Hamlet oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana ja vuonna 2014 sain Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon romaanistani Lausukaa Paranoid.

Syksyllä 2018 tietokirjani Management by Sauron – Führungskonzepte aus Mittelerde ilmestyy Saksassa businesskustantamo Vahlenin julkaisuohjelmassa.

Mitä teen vierailulla?

Pääasiassa olen kiinnostunut puhumaan ja kertomaan kirjoistani ja näytelmistäni sekä niiden teemoista.

Minulla on myös Sormusten herran johtamisopas- teokseen liittyvä 1,5 tunnin mittainen luento- ja koulutuskokonaisuus. Olen pitänyt luentoani pääasiassa terveydenhuollon ja koulutusalan esimiehille ja asiantuntijoille, mutta se sopii oikeastaan kaikkialle ja kaikille.

Tuotanto

KIRJAT
Management by Sauron - Führungskonzepte aus Mittelerde, Vahlen 2018. Suomalainen johtamistaidon opas valloittaa saksankielisen Euroopan. Pandemian jälkeen, Reuna 2018. Kertomus Suomesta, jonka satavuotisjuhlat ovat ohi. Kotimainen dystopia- ja vaellusromaani, jossa Game of Thrones ja Walking Dead kohtaavat Joseph Conradin Pimeyden Sydämen.
Koivulehto, Helmivyö 2017. Juhannukseen sijoittuva antologia, jonka sivuille mahtuu niin urbaania juhannusta kuin saunareissua, taidenovellia, dekkaria, kauhua ja kansanperinnettäkin. Yksi kirjoittajista.
Tarinoita Taidekaupungista, Pohjanmaan museo 2017. Vaasan Taideyhdistyksen 100-vuotishistoriikki. Yksi kirjoittajista.
Joulukalenteri – Joku voi tulla ikkunan taa, Reuna 2016. Yksi 24:stä kirjoittajasta.
Joulukalenteri - Lusijan tarinoita, Reuna 2015. Yksi 24:stä kirjoittajasta.
Insomnian ensioireet, Reuna 2015. Rikosromaani nykypäivän Suomesta sekä ajasta, jolloin Berliinin muuri jakoi Eurooppaa, musiikkia kuunneltiin c-kaseteilta ja miehet olivat vielä miehiä.
Näkemiin Shosanna, Reuna 2014. Biker-dekkarin itsenäinen jatko-osa. Kertomus nykypäivän Suomesta, julkisuudesta ja sen tavoittelusta, rakkaudesta ja rakkauden kaipuusta.
Joulukalenteri, 24 jännityskertomusta, Reuna 2014. Yksi 24:stä kirjoittajasta tässä hyväntekeväisyysantolgiassa.
Lausukaa Paranoid, Johnny Kniga 2013. Puhuttu, paheksuttu ja ylistetty rikosromaani nykypäivän Suomessa tapahtuneesta joukkosurmasta ja sen motiiveista.
Kertomuksia Vaasasta - Berättelser om Vasa, toim., Kaupunkikehitys 2012. Paikallishistorian juuret ja kaaret - nimensä mukaisesti paikallishistoriaa käsitelevä kirja.
Management by Sauron, Sormusten herran johtamisopas, Atena Oy 2010. Suuren julkisuuden saanut johtamistaidon opas. Velhojohtajuuden todellinen käsikirja.
Valta, johtajuus, tuho ja toivo J.R.R. Tolkienin teoksessa Taru Sormusten Herrasta eli ”Management by Sauron”, Tampereen Yliopistopaino Oy 2008. Aiheeltaan uraauurtava väitöskirja.
Roger Repo ja tuonen väki, Sanasato 2005. Roger Repo –trilogian päätösosa. Venematka kalevalaisen pimeyden sydämeen.
Lävistetty kevät, Sanasato 2001. Roger Repo –trilogian toinen osa. Faust-tarina, joka saa taustakseen niin Tampereen kaupungin kuin päähenkilönsäkin yöpuolen. ”Kissasilmiä ja kirurginterästä.”
Kadonnut Hamlet, Sanasato 1999. Roger Repo –trilogian ensimmäinen osa. Teatterimaailmaan sijoittuva yliluonnollinen dekkari.
Teatteri ja tulevaisuuden haasteet, Tampereen kaupungin kulttuuritoimi 1995. Tutkimus teatterialan rahoituksesta.
Takaisin ei tee mieli, Claupex 1993. Nuhruinen ja yleistä pahennusta aikanaan herättänyt runo- ja novellikokoelma Kristian Korpin ja Charles Baudelairen hengessä.

NÄYTELMÄT
Kuningas Kaarle ja merirosvojen paluu 2017, merellinen nukketeatteriseikkailu.
Sininen Samurai, lastennäytelmä, 2013, Pienen tytön kasvukertomus nuoreen naiseuteen taustanaan ”Matrix-todellisuutta”, nykypäivän Japania ja kuvitteellista feodaaliajan Suomea yhdistelevä juoni.
Lähtöselvitys, pienoisnäytelmä, 2007. Koskettava ja kompakti kertomus nuoren naisen ja isoäidin viimeisestä kohtaamisesta.
Kaksiteräinen miekka, lastennäytelmä, 2006. Fantasiaelementtejä sisältävä kertomus Pohjolan ja Kaksoisvirtainmaan kulttuurien kohtaamisesta. Tarina ystävystymisestä ja samaan hiileen puhaltamisesta.
Maan korvessa, jännitysnäytelmä, 2004. Minni ja Aleksi joutuvat lumimyrskyssä auto-onnettomuuteen. He hakevat suojaa läheisestä autiotalosta.

Lisäksi mm. käsikirjoitukset kuvaelmiin Betlehem (2009) ja Jerusalem (2010).