Satu Helin

 Satu Helin

© Timo Kallio

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Ulkomaantoimittaja, joka ymmärtää erityisesti EU:ta ja somealgoritmeja

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

EU on kiehtonut minua aina. Kyllä, olen tosissani. Olen työskennellyt Euroopan parlamentissa Brysselissä ja seurannut EU-aiheita myös työssäni ulkomaantoimittajana. Kokemusten innoittamana syntyi historian ensimmäinen suomenkielinen tietokirja Euroopan parlamentista (Euroopan parlamentti). Kirjoitimme sen yhteistyössä pitkän linjan EU-virkamiehen Pekka Nurmisen kanssa. Olen kertonut kirjasta haastatteluissa sekä kirjamessuilla ja kirjailijavierailuilla Belgiassa ja Suomessa.

Olen myös kirjoittanut EU-vaaleista sarjan Yle-areenaan https://areena.yle.fi/1-50156577. Kaikissa esiintymisissäni yritän tuoda EU:n mahdollisimman lähelle ihmistä. Euroopan parlamentissa on intohimoa, jota on hauska välittää eteenpäin.
Toimittajan  ominaisuudessa olen puhunut yliopisto-opiskelijoille ulkomaantoimittamisen etiikasta ja erityisesti  somealgoritmien tutkimuksesta. Samoista aiheista olen pitänyt esityksiä myös erilaisilla yritysvierailulla. Olen kokenut etäesiintyjä.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mieluiten EU:sta ja tarkemmin siitä, mitä kansalaisen on syytä tietää: mikä on lillukanvarsia ja millä on todellista vaikutusta vaikkapa lainsäädäntöön. Ja ennen kaikkea miten EU-politiikasta voi jopa innostua. Lisäksi rakastan puhua sosiaalisesta mediasta ja siitä, miten digijätit vaikuttavat jokapäiväiseen elämäämme, ja miten sometodellisuus muodostuu. Myös ulkomaantoimittajan työstä puhuminen onnistuu. Pystyn mukauttamaan esityksiä eri ikäryhmille sopiviksi.

Arkipäivisin teen kirjailijavierailuja vain pääkaupunkiseudulla, mutta virtuaalivierailut onnistuvat muuallekin.

Tuotanto

Euroopan parlamentti. Ihminen ja valta 2017, Teos (yhdessä Pekka Nurmisen kanssa)