Antti Helin

 Antti Helin

© Ville Palonen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen matkakirjailija eli Suomessa hyvin harvinainen otus. Kerron innostavasti asumisesta ulkomailla ja siitä, mitä kotiinpaluu merkitsee.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen kohdannut lapsijumalattaren Kathmandussa, ja selvinnyt tuhoisasta maanjäristyksestä. Olen asunut Bangkokissa katutaistelujen keskellä ja nähnyt kaupungin kuuluisimman kummituksen. Todellisia paratiisimaisemia maistoin Itä-Timorilla, jossa asuin kolmen vuoden ajan trooppisen meren rannalla.

15 ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen olen palannut kotiin. Olen työskennellyt 20 vuotta matkailutoimittajana ja kirjoittanut sekä matkaoppaita että muuten matkailuun liittyviä tietokirjoja kuten historiallisista matkoista kertovan teoksen Kuinka Kapteeni Cook keitettiin.

Uusin teokseni on Tuhansien hymyjen hotelli, joka kertoo inspiroivan tositarinan unelmiensa toteuttamisesta ja siitä hinnasta, minkä siitä voi joutua maksamaan.

Olen esiintynyt vuosien ajan matkamessuilla Helsingissä ja korona-aikana johdin useita virtuaalimatkoja Laosiin. Puhujana minua pidetään hauskana, karismaattisena ja innostavana.

Mitä teen vierailulla?

Erityisaluettani on matkustaminen ja ulkomailla, erityisesti Aasiassa, asuminen. Ulkomailla eläminen on antanut hyvät eväät tarkastella omaa kotimaata ulkoapäin, näkemään sen ihanuudet ja kipupisteet. Tunnen maailman kulttuureita ja osaan seurata suomalaistakin elämää kuin antropologi kaukaisella saarella.

Olen kirjoittanut matkaoppaita Suomesta, Thaimaasta, Prahasta, Amsterdamista ja Madeiralta. Suomea olen kiertänyt ristiin rastiin myös keräten karaokelaulajien tarinoita teokseen Karaokekansa, tarinoita laulun voimasta.

Tilaaja oppii minulta muun muassa sen, miten kohdata leijona silmästä silmään ja mitä merkitystä sillä osaamisella on meistä jokaisen arkipäivässä.

Tuotanto

Tuhansien hymyjen hotelli, 2024, WSOY
Kuinka Kapteeni Cook keitettiin? 2023, WSOY
321 kohdetta kotimaassa, 2022, Readme
Tripsteri matkaopas Thaimaa, 2018, Readme
Karaokekansa – Tarinoita laulun voimasta, 2007, Avain