Joanna Heinonen

 Joanna Heinonen Lataa painokelpoinen kuva

© Taru Norrena

Jyväskylä

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Lastenkirjailija, luokanopettaja ja sanataideohjaaja - työkalupakissa luontevaa esilläoloa, draamapedagogiikkaa ja sanataidetta.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Alkuopetus

Kuvaus

Päätyönäni opetan alakouluikäisiä lapsia. Näin ollen koulumaailma on minulle erityisen tuttu. Lukeminen ja siihen innostaminen ovat aihepiirejä, jotka kiehtovat minua jatkuvasti.

Lastenromaanini käsittelevät ystävyyttä, yksinäisyyttä, aikaa ja ympäristöä. Olen tutkinut niissä paljon itseänikin pohdituttavia aiheita. Keskustelen niistä mielelläni.

Minulla on vahva harrastajateatteritausta ja olen opiskellut draamakasvatusta. Olen työskennellyt myös sanataideohjaajana. Osallistaminen ja toiminnallisuus ovat oman niin sanotun leipätyöni kulmakiviä, joten niitä otan mielelläni myös kirjailijavierailulle mukaan.

Mitä teen vierailulla?

Lasten kanssa keskustelen sujuvasti kirjoittamisesta, lukemisesta, omien teosteni syntyprosesseista sekä teoksiin liittyvistä teemoista. Vierailuun voidaan ujuttaa tilaajan toiveiden mukaan myös osallistavaa toimintaa.

Pidän lisäksi erilaisia työpajoja, jotka voivat sisältää esimerkiksi draamallisia työtapoja tai sanataidetta.

Aikuisille suunnatuissa vierailuissa puhun lukemisen merkityksestä ja lasten innostamisesta lukemisen pariin. Vierailuun on mahdollista sisällyttää esimerkiksi kirjavinkkausta.

Tuotanto

Herkko ja kukoistavien kukkien kysymys, 2020, Myllylahti
Herkko ja kadonneen ajan arvoitus, 2019, Myllylahti