Henna Helmi Heinonen

 Henna Helmi Heinonen

© Jani Pihlaja / Tammi

Seinäjoki

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Kirjoitan ammatikseni lapsille, nuorille ja aikuisille. Olen spontaani ja mutkaton esiintyjä. Esiintymiskokemusta olen saanut niin yleisötilaisuuksista kuin mediasta (tv, radio, sosiaalinen media). Koulutukseltani olen psykologi ja tarkastelen sekä kirjoittamista että yhteiskuntaa myös tästä näkökulmasta. Olen myös viiden 3-13 -vuotiaan lapsen äiti.

Aikuisten kirjojeni teemoina esiintyvät toistuvasti yksilölliset elämänpolut, valinnat ja niiden merkitys tulevaisuudelle. Käsittelen tuotannossani myös perheen ja muun yhteisön merkitystä sekä mielenterveysongelmia. Yksittäisenä teemana Sairauden voittamat (2016) käsittelee vanhempieni sairastumista ja myöhemmin kuolemaa syöpäsairauksiin vuosina 2012-13 sekä kokemuksiani sairaudesta ja suomalaisesta terveydenhoidosta läheisen näkökulmasta.

Lasten ja nuorten kirjoissani esillä ovat nuorten kohtaamat vaatimukset ja henkilökohtaiset haasteet, elämän eri alueiden yhteensovittaminen ja ystävyys. Koen kirjoittavani “modernia tyttökirjallisuutta”, jossa on vahva tosielämän tarttumapinta ja isosti esillä sellaisia arkipäiväisiä ongelmia, joita nuoret omassa elämässään kohtaavat. Myös sosiaalinen media haasteineen on tärkeä osa lasten ja nuorten tuotantoani, sillä se on merkittävässä roolissa lähes kaikkien nykylasten elämää.

Mitä teen vierailulla?

Luontevimmin minulta sujuu haastattelumuotoinen esitys, mutta myös omatoiminen esiintyminen ilman muuta onnistuu. Kirjailijavierailulla voidaan käsitellä sovitusti koko tuotannon kirjoa tai vain yhtä sen alalajia, esim. vain lasten ja nuorten kirjallisuutta.

Tuotanto

Aikuisille:
-Pala omaa taivasta (Tammi, 2018)
-Sairauden voittamat (Tammi, 2016)
-Veljen vaimo (Arktinen Banaani, 2011)

Nuorille ja lapsille:
-Taitoluisteluaiheinen Miisa-sarja nuorille (Tammi, 2013 alkaen, 5 osaa toistaiseksi)
-Muodostelmaluisteluaiheinen IceLove-sarja lapsille (Tammi, 2017 alkaen)
-Bella-sarja osana Lukupalat-kokonaisuutta (WSOY, 2016-2018, 3 osaa)