Hannimari
Heino

 Hannimari Heino

Porvoo

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Esiintymispaikat

Päiväkoti/Esikoulu , Alkuopetus , Alakoulu , Yläkoulu , Lukio , Ammatillinen oppilaitos , Kansalais- ja työväenopisto , Yliopisto ja korkeakoulu , Kirjasto , Kulttuurikeskus tai taidelaitos , Yritys tai kaupallinen tilaisuus , Yhdistys tai järjestö , Seurakunta , Kulttuuritapahtuma , Juhlat tai yksityistilaisuus

Maakunta

Uusimaa

Kuvaus

Olen toiminut pitkään kirjallisuuden molemmin puolin, sekä sen kirjoittajana että tulkitsijana; kääntäjänä.

Omaan tuotantooni kuuluu kolme runokokoelmaa: punaisia vesikasveja lammen pinnalla mutta järistys tapahtui meren pohjassa (ntamo, 2009), alkaa meri (ntamo, 2013) sekä Syklejä. Herbaario (ntamo, 2018).

Runojani on ilmestynyt myös useissa kirjallisuuslehdissä sekä Mot-mot -antologiassa (2001, WSOY/NVL).

Minua inspiroi kuvan, liikkeen ja tilan leikki sanojen kanssa. Olen ollut mukana lukuisissa poikkitaiteellisissa projekteissa ja valmistanut runoinstallaatioita julkiseen kaupunkitilaan.

Arkikokemus ja sen lävistävät, muutokseen altistavat voimakentät ovat runoudessani vahvasti läsnä. Keskeistä tematiikkaani on hallitsemattoman armoilla oleminen, ihminen irrallisessa tilassa.

Viimeaikaisissa teoksissani katselen ihmisen elämänkiertoa orgaanisen kasvukierron läpi: kiinnittymisiä, irtautumisia, erilaisia alkuja ja loppuja.

Suomentajana olen saattanut suomalaisten lukijoiden ulottuville lukuisia italialaisia nykykirjailijoita ja runoilijoita, lisäksi myös ruotsinkielistä kirjallisuutta.

Kaunokirjallisen työni ohella olen vetänyt sanataideryhmiä lapsille, nuorille ja aikuisille sekä toiminut italian kielen opettajana ja freelance-toimittajana.

Mitä teen vierailulla?

Runoilijan työstä kertominen, runojen lukeminen sekä myös osallistava työskentely, kohderyhmän oman luovan potentiaalin virittely.

Mieluisia vierailukohteita ovat etenkin vanhainkodit ja palvelutalot. Kokemusta myös nuorten työpajoista sekä monimenetelmällisestä, sanataidetta ja valokuvailmaisua hyödyntävästä työskentelystä esim. eroryhmässä.

Tulen myös mielelläni kertomaan kääntäjän työstä sekä italialaisesta runoudesta ja kirjallisuudesta esimerkiksi luentotyyppisiin tilaisuuksiin ja kirjallisuuspiireihin.

Tuotanto

RUNOKOKOELMAT
Syklejä. Herbaario, ntamo, 2018
alkaa meri, ntamo 2013
punaisia vesikasveja lammen pinnalla mutta järistys tapahtui meren pohjassa, ntamo 2009

KAUNOKIRJALLINEN KIRJETEOS
Puutarhakirjeitä, yhdessä Kristiina Wallinin kanssa (Atena, 2018), josta poimituista otteista Yeisradio toteutti elokuussa 2017 Ääniversumin.

SUOMENNOKSET
Vuodesta 1995 lähtien yli toistakymmentä suomennettua teosta sekä italiasta että ruotsista monilta merkittäviltä kirjailijoilta kuten Alessandro Baricco, Eva-Stina Byggmästar, Gianni Celati, Mare Kandre, Claudio Magris, Roberto Saviano, Italo Svevo, Giuseppe Ungaretti.

TOIMITTANUT
Miten paljon teistä täältä näkyy - italialaista nykyrunoutta 1960-2000, Italialaisen nykyrunouden antologia, Nihil Interit 2006