Tiina Hautala

 Tiina Hautala Lataa painokelpoinen kuva

© G Beckman

Vaasa

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjoittamisessani nivoutuvat yhteen omat kiinnostuksen kohteeni: aavetarinat, paikallishistoria, luonto ja mystinen tarinaperinne.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Viihdyn hämärissä paikoissa, rakastan aavetarinoita ja paikallislegendoja. Kirjoittamiseeni liittyykin halu säilyttää ja kertoa edelleen unohtumisvaarassa olevia tarinoita ja kohtaloita – sekä näyttää tutut paikat uudessa valossa. Olen julkaissut mm. aavetarinakokoelmia eri alueilta ja erilaisilla teemoilla sekä lastenkirjoja, joissa on innoittajina ollut oikeita tarinoita tai tapahtumia.

Vuonna 2012 perustin Haamun, joka on aavetarinoihin ja kauhuun erikoistunut kustantamo. Haamun tuotannosta yli puolet on lasten ja nuorten kirjallisuutta. Lukemiseen innostaminen onkin yksin sydäntäni lähellä oleva aihe, ja hirviöt ja kummitukset saattavat olla siinä suurena apuna.

Olen Suomen nuorisokirjailijoiden, Suomen tietokirjailijoiden ja Pohjanmaan kirjailijoiden jäsen.

 

Mitä teen vierailulla?

Alakoululaisille pidän satutuokioita, joihin on usein yhdistetty tunneilla etu- tai jälkikäteen opettajan ohjaamia tarinaan liittyviä tehtäviä. Ylemmille luokille luen aavetarinoita ja kerron niiden keräämisestä. Lukiolaisille aavetarinateemaa voi syventää myös tarinankerrontaan sen monissa eri muodoissa, kuten kirjoittamisessa tai pelisuunnittelussa. Aikuiskuulijoille ohjelman sisällön voi suunnitella tilanteeseen sopivaksi.

Pidän myös suullisia aavetarinapajoja, joissa tarinoidaan yhdessä. Vedän myös kustantamiseen ja kirjan tekemiseen liittyviä työpajoja tai koulutuksia niin lapsille kuin aikuisillekin. Kotikaupungissani järjestän myös opastettuja aavekävelyitä.

Tuotanto

Hotellien henget – Kummitustarinoita suomalaisista majapaikoista, 2017, Haamu
Leikkisä luuranko, 2015, Haamu
Kivikkosaaren kummitus, 2014, Haamu
Aaveiden Pohjanmaa – Kummitustarinoita mailta ja meriltä, 2013, Haamu
Jättiläisen jalanjälki, 2012, Haamu
Jääkauden jälkinäytös, 2010, Merenkurkun saariston maailmanperintöneuvottelukunta
Aaveiden kaupunki – Kummitustarinoita Vaasasta, 2009, Scriptum