Pirjo Hassinen

 Pirjo Hassinen Lataa painokelpoinen kuva

© Katja Lösönen

Jyväskylä

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen hyvin yleisöystävällinen haastateltava, älyllisesti ja emotionaalisesti stimuloiva, lyhyet kysymykset riittävät, mutta aina haastattelu

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen kirjoittanut 17 romaania ja tehnyt kirjailijavierailuja lähes 30 vuotta.  Esiintyessä minua on haastateltu, vaikkakin usein haastattelijan rooli jää pieneksi, sillä vastaan pitkästi ja intensiivisesti.   Puhun mielelläni romaanieni teemoista, mutta myös yleisemmin kirjailijuudesta ja elämästä.  Romaanini ovat kunnianhimoisia, mutta osaan puhua niin että vain viihtymään ja aikaa kuluttamaankin tullut yleisö saa mietittävää ja pureskeltavaa.  Se johtuu siitä, etten koskaan puhu minkään valmiin esiintymissabluunan päältä, vaan todella keskityn sen tunnin ajaksi, jona esiinnyn.  Haluan usein lopuksi saada yleisökysymyksiä, ja niitä on aina tullut.

Olen saanut useita kirjallisuuspalkintoja ja ollut mm. 4 kertaa Finlandia-ehdokkaana.  Lisäksi olen kirjoittanut kolme kuunnelmaa.  Teoksiani on käännetty viidelle kielelle.

Pääosa esiintymisistäni on ollut matineoita, mutta olen usein ollut myös paneeleissa.  Hyvin kiireiset esiintymiset eivät ole mieleeni  –  olen “tunnin tyttö”:)

Mitä teen vierailulla?

Kolmenkymmenen vuoden kokemuksella voin sanoa, että puhun aiheesta kuin aiheesta. Tietysti omien uutuuskirjojeni teemat ovat kaikkein mieluisimpia, sillä olen miettinyt ja työstänyt niitä kutakin pari vuotta. En halua pitää puheita tai luentoja, minulle pitää aina olla haastattelija. Sytyn kysymyksistä, joita toinen tekee; haastattelijan ei tarvitse kahlata tuotantoani läpi, mutta tietynlaista kirjallisuuden tuntemusta toivoisin. Yleisö on minulle tärkeä, ja pyrin sanoillani koskettamaan ihmisiä - sama pyrkimys kuin kirjoissani.

Olen yhden kerran ollut haastattelijana, kun jututin Pekka Haavistoa hänen uutuuskirjastaan. Rooli oli minulle uusi, mutta aika houkutteleva.

Tuotanto

Otavan omat sivut, tuotantoni on siellä otsikon "kirjailijat" alla. 17 romaania, joista viisi viimeisintä:

Hämärän aika, 2020, Otava
Parit, 2018, Otava
Kalmari, 2016, Otava
Sauna Paradis, 2014, Otava
Popula, 2012, Otava
.......