Heini Harve-Rytsälä

 Heini Harve-Rytsälä Lataa painokelpoinen kuva

© AJ Savolainen

Tuusula

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen helikopterilääkäri. Kerron työstäni ja sen mukanaan tuomista aaveista, joista ei pääse eroon, mutta joiden kanssa voi oppia elämään.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen erikoislääkäri, ensihoitolääketieteen dosentti, sekä koulutettu stressinhallintakouluttaja. Olen luennoinut ja kouluttanut laajasti sekä ensihoidon alaan että stressinhallintaan liittyvistä teemoista sekä pienryhmille että kongressiyleisöille.

Esikoiskirjani Helikopterilääkäri kertoo sekä suomalaisen ensihoitojärjestelmän rakenteesta ja toiminnasta, että mielenhallinnasta. Vierailuihin voidaan valita teemaksi joko ensihoitojärjestelmän toiminta: mitä ensihoitolääkärin työhön kuuluu, miten helikopteri hälytetään jne., mielenhallinta tai molemmat.

Kerron, miten voi opetella hallitsemaan omaa mieltään ja tekemään nopeita ja usein peruuttamattomia päätöksiä kovan paineen alla, mutta samalla muistutan, miten jokaisen sankarilliselta kuulostavan ammatinkin takana on tavallinen inhimillinen ihminen tunteineen, pelkoineen ja toiveineen.

Voin kohdata kuoleman silmästä silmään, tehdä hänen kanssaan sovinnon, ja keskittyä näkemään kauniita asioita ympärilläni.

Mitä teen vierailulla?

Voin puhua ensihoitojärjestelmästä ja mielen hallinnasta laajasti tilaajan toivomalla tavalla, alkaen n. 30 min tietoiskusta päättyen koko päivän työpajakoulutukseen. Mielenhallinnan osalta erityisosaamistani on pukea keinot konkreettisiksi työkaluiksi ja havainnollistaa niitä esimerkkien kautta. Esiintymiseni on tarinallista ja maanläheistä.

Puhun myös mielelläni tavallisuudesta poikkeavan ja vaativan ammatin sekä arjen yhdistämisestä. Ammattini ohella olen myös äiti, puoliso ja ystävä. Elän ruuhkavuosia siinä, missä muutkin ikäiseni.

Haluan kannustaa kaikkia, mutta etenkin nuoria ja tyttöjä lukemaan, kouluttautumaan, seuraamaan unelmiaan, mutta toisaalta myös tarttumaan erikoisiinkin tilaisuuksiin, joita elämä voi tarjota.

Tuotanto

Helikopterilääkäri, 2023, WSOY