Timo Harju

 Timo Harju Lataa painokelpoinen kuva

Oulu

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen kirjailija, yhteisötaiteilija ja sanataideohjaaja. Työskentelen lasten, erityisryhmien ja kaikenikäisten aikuisten kanssa.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Alkuopetus

Kuvaus

Olen sanataiteilija, joka kirjoittaa kirjoja, ohjaa kaikenikäisten sanataidereyhmiä sekä tekee ja tuottaa yhteisötaidetta. Tähän mennessä olen julkaissut kolme aikuisten runokirjaa ja eron jälkeistä vainoa käsittelevän satukokoelman lapsille.

Ohjaan lasten ja nuorten ryhmiä sanataidekoulussa sekä aikuisten lyriikkakursseja avoimessa yliopistossa. Erityisesti olen pitänyt hankkeista, joissa olen saanut työskennellä ala- ja yläkouluissa yhteistyössä opettajien kanssa. Minulle on tärkeää lukemaan innostaminen, lasten yhdessä tekemät projektit, monitaiteellisuus sekä kirjoittaminen itseen tutustumisena ja toisten kannustamisena.

Olen esittänyt omia runojani parikymmentä vuotta. Harvinaisempaa osaamista ovat runomuotokuvat ja muu yhteisöllinen kirjoittaminen suoraan ihmisille tai heidän kanssaan. Yhteisötaiteilijana olen työskennellyt erityisesti vanhustyön ja lastensuojelun laitoksissa. Koulutan ja keskustelen sanataideohjauksesta, runoudesta sekä taiteesta hoitoympäristöissä.

Mitä teen vierailulla?

Olen laaja-alainen esiintyvä kirjailija ja sanataideohjaaja, joka on viimeisen noin viidentoista vuoden aikana sanonut kyllä kaikkiin mahdollisiin yhteistyötarjouksiin. Olen esiintynyt ja ohjannut työpajoja kouluisssa, kaupunkitilassa, metsässä, työyhteisöjen virkistyspäivissä ja hoitolaitoksissa. Minulta saa pyytää räätälöityä työpajaa. Vastaan mielelläni kyllä ja sopeudun tilanteeseen.

Erityisosaamistani ohjaajana ovat lukemiseen innostaminen, runous, tanssin ja sanataiteen yhdistäminen sekä sanataiteelliset roolipeliryhmät. Ohjaan työpajoja kaikenikäisille.

Koulutan ja keskustelen mielelläni myös yhteisötaiteen mahdollisuuksista osana hoitotyötä. Minulla on paljon omakohtaisia kokemuksia tärkeästä yhteistyöstä henkilökunnan, asiakkaiden ja omaisten kanssa esimerkiksi vanhustenhoidossa, kehitysvammatyössä, lastensuojelussa ja vankiloissa. Minulla on kokemuksia epäonnistumisista ja ajatuksia siitä, mitä ei kannata tehdä. Tunnen laajasti kotimaista yhteisötaidekenttää.

Tuotanto

Kastelimme heitä runsaasti kahvilla, 2009, ntamo.
Kaikenhymyiset, 2015, ntamo.
Satu kameleontille ja muita satuja sinulle, 2017, Ensi- ja turvakotien liitto.
Korvarunoja, 2019, ntamo.