Ulrika Hansson

 Ulrika Hansson Lataa painokelpoinen kuva

© Helen Korpak

Jakobstad

Kirjailijavierailut
Kirjavinkkaus
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Jag är en glad typ som tycker om att träffa alla slags människor och prata om skrivande, människorelationer, glesbygd och mycket mer.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Jag är uppvuxen i Terjärv i Österbotten och i båda mina romaner (Jaktlaget, Fannys väg och Det är inte synd om Edna Svartsjö) skriver jag om glesbygd och människorelationer med en blandning av allvar och humor.

Jag uppfattas ofta som utåtriktad och glad, och det känns lätt att möta olika slags människor och prata inför folk. Jag jobbar som journalist på tidningen Kyrkpressen, när jag inte skriver på egna projekt, och är därför van vid att träffa människor och prata om djupa och allmänmänskliga teman.

Jag har tidigare uppträtt på releasefester, bokmässor, för gymnasieklasser, på bibliotek och Arbis. Jag har främst berättat om mina böcker och skrivprocessen och de teman jag tar upp i min skönlitteratur: människorelationer där något skaver, humor, skuld och skam, livet på små orter och så vidare. Jag uppskattar om jag under mina framträdanden får frågor och att det hela får utformningen av ett levande icke pretentiöst samtal, så det försöker jag alltid möjliggöra.

Mitä teen vierailulla?

Jag för gärna livfulla och prestigelösa samtal under mina framträdanden om teman jag själv skriver om i mina romaner: krångliga människorelationer, glesbygd, skuld och skam, hemkänsla och den livsviktiga humorn.

Jag jobbar också som redaktör och kolumnist på tidningen Kyrkpressen där jag intervjuar människor om allt som har att göra med vådan av att vara människa: förtvivlan, hopp, sjukdomar och död, kärlek, tro och tvivel. Det har gett mig mycket att ta avstamp i som författare och i mina framträdanden.

Jag har tidigare också undervisat en del, så att stå inför folk och prata känns naturligt.

Tuotanto

Det är inte synd om Edna Svartsjö, 2024, Schildts & Söderströms
Fannys väg, 2022, Schildts & Söderströms
Jaktlaget, 2020, Schildts & Söderströms