Tuukka Hämäläinen

 Tuukka Hämäläinen Lataa painokelpoinen kuva

© Ari Haimi

Kerava

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Tietokirjailija, runoilija ja freelance-toimittaja, joka innostuu peleistä, musiikista, elokuvista ja kaikesta kirjoittamisesta.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen työskennellyt kirjailijana ja toimittajana vuodesta 2009 alkaen, ja julkaissut tietokirjoja sekä kaksi runokirjaa. Olen erikoistunut kirjoittamaan digitaalisista peleistä, musiikista, elokuvista ja ylipäätään kulttuuriaiheista monisyisellä tavalla. Esimerkiksi Aleksandr Manzosin kanssa yhteistyössä kirjoitettu Pelien äärettömät maailmat (2020) käsitteli pelien suuria teemoja filosofisesta ja taiteellisesta näkökulmasta.

Koulutukseltani oli teoreettisen filosofian maisteri, ja opiskellut myös kirjallisuustiedettä, elokuvatutkimusta ja tiedeviestintää. Olen pitänyt luentoja monista aiheista, ja toimin myös mielenterveyden kokemusasiantuntijana ja lukupiirin ohjaajana. Minulla on paljon kokemusta keskustelujen ohjaamisesta, sekä esimerkiksi vertaisohjaajan koulutus.

Olen heittäytyvä esiintyjä, missä auttaa myös kokemus lavarunoilijana ja esiintyvänä muusikkona. Pidän dialogisesta tavasta esiintyä, joten pyrin aina ottamaan kuulijat huomioon ja kannustan keskustelua.

Mitä teen vierailulla?

Tapauskohtaisesti voin pitää joko suoran luennon, keskustelutilaisuuden tai mitä tahansa siltä väliltä. Karsastan suoraa luentokalvoista lukemista, joten pidän mieluiten puheenvuorot elävinä ja otan huomioon, missä ja kenelle olen puhumassa. Minulla ei ole standardiluentoja, vaan suunnittelen jokaisen tilaisuuden paikan ja yleisön mukaan. Esimerkiksi Heurekan Aikuisten illat -tapahtumassa olen puhunut tieteestä Jurassic Park -elokuvissa, ja Suomi-Puola -yhdistyksen luennolla sukeltanut Stanislaw Lemin klassikkoteokseen Solaris pintaa syvemmältä. Ja aina on aikaa kysymyksille ja kommenteille!

Tuotanto

Pelien äärettömät maailmat (2020, Gaudeamus)
Aaveverkot (2011, ntamo)
Kirosäkeet - 20 uuden suomirockin sanoittajaa (2011, Idiootti)
Moottorit (2010, ntamo)

Encyclopedia Idiotica (toim., 2009, Johnny Kniga)
Ad Nauseam: CMX:n verkkosivujen kadonneet aarteet (toim., 2018, Like)