Antti Halme

 Antti Halme Lataa painokelpoinen kuva

© Riikka Kantinkoski

Espoo

Kirjailijavierailut
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Esiintymisiäni on kuvattu hauskoiksi ja jännittäviksi, kuten kirjojanikin. Ne ovat tutkitusti lisänneet nuorten lukuinnostusta.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen palkittu kirjoittamisen ammattilainen. Olen julkaissut seitsemän nuortenromaania sekä kaksi aikuistenromaania. Kirjani Metalliveljet on vuoden 2009 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas. Ryhdyin nuortenkirjailijaksi koska en koskaan oikein kasvanut aikuiseksi. Opiskelin mediatiedettä, kirjallisuustiedettä sekä kulttuuri- ja taidehistoriaa ja valmistuin taiteen maisteriksi. Tekstini ovat elokuvallisia ja visuaalisia. Näen tarinat kuvina edessäni. Niin nuoret kuin aikuiset ovat pitäneet kirjojeni imusta; tylsää kohtaa ei ole, koko ajan sattuu ja tapahtuu.

Olen esiintynyt kymmenissä kirjastoissa sekä ala- ja yläkouluissa ympäri Suomen. Vierailujen aikana kerron omista lapsuuden ja nuoruuden kokemuksistani, polustani kirjailijaksi, kirjojen syntyprosessista ja ideoiden lähteistä. Lisäksi annan hyödyllisiä kirjoittamisvinkkejä. Esiintymisiäni nuorille on kehuttu luonteviksi ja yleensä luokkien kanssa tuleekin paljon myös keskustelua. Esiinnyn mielelläni myös aikuisille.

 

Mitä teen vierailulla?

Teen kahdenlaisia esiintymisiä:
45 minuuttia kestävä kirjailijavierailu on innostava luento, joka kertoo polustani kirjailijaksi, teosteni synnystä ja kirjoittamisen ilosta ylipäänsä. 5-10 minuuttia lopusta on varattu kysymyksille ja keskusteluille. Kirjailijavierailuja olen toistaiseksi tehnyt ala- ja yläkoululaisille.

Toinen esiintymiskonseptini on suosittu Sankaripaja (90 min.), joka pitää sisällään edellä mainitun kirjailijavierailun sekä lisäksi 45 minuuttia kestävän pajaosion, jonka aikana suunnitellaan oma sankari- tai konnahahmo. Sankaripajasta on hyviä kokemuksia sekä kouluista että kirjastoista. Ajatuksena on se, että kun nuori tykästyy hahmoonsa, hän alkaa keksiä sille myös tarinoita kuin huomaamattaan. Paja ei vaadi erityisvälineitä, värikynät ja piirustusalustat riittävät.

Tuotanto

Markus Light ja palautuspullon henget (2004, Otava)
Tulileikit (2005, Otava)
Metalliveljet (2009, Otava)
Metalliveljet ja megabeibit (2011, Otava)
Metalliveljet ristiretkellä (2016, Otava)
Mafiakesä (2017, Otava)
Voodookesä (2019, Otava)
Saattaen vaihdettava (2019, Atena)
Rokkikukkopilli (2021, Atena)