Magdalena Hai

 Magdalena Hai Lataa painokelpoinen kuva

© Piritta Häkälä

Masku

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Haastattelut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Useasti palkittu ja ahkerasti kouluissa vieraileva fantasiakirjailija, jonka kirjoja ja novelleja on käännetty yli kymmenelle kielelle.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen ollut kirjailija vuodesta 2012 ja kirjoittanut yli kymmenen kirjaa lapsille ja nuorille kuvakirjoista YA-romaaneihin sekä novelleja aikuisempaan makuun. Painajaispuoti-sarjani on ollut suosittu alakoulun alemmilla luokilla, hiukan vanhemmille esiteineille ja nuorille kirjoistani ovat tuttuja mm. Uhriniituntakaisen kauhutarinat ja Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaanakin ollut Kolmas sisar-fantasiaromaani. Käyn vuosittain lukuisilla kouluvierailuilla, joilla puhun lukemisen merkityksestä, kirjoittamisesta ja kirjailijan ammatista sekä tietenkin kirjoista ja tarinoista. Teen mielelläni vierailuja niin ala- kuin yläkouluihin. Spekulatiivisen fiktion kirjoittajana ja harrastajana (mm. fantasia, scifi, kauhu, steampunk) minua pyydetään usein esittelemään eri genrejä ja olen pitänyt niiden tiimoilta myös työpajoja. Lisäksi olen puhunut mm. somen vaikutuksesta kirjailijuuteen.

Mitä teen vierailulla?

Vierailuilla puhun mm. kirjoista, kirjoittamisesta, lukemisesta ja kirjailijan ammatista sekä kirjailijan ja kuvittajan yhteistyöstä. Erityisosaamistani ovat spekulatiivisen fiktion eri genret ja fantasiaharrastaminen. Tuotantoni kattaa lisäksi hyvin laajan ikähaarukan alle kouluikäisistä myöhäisteineihin ja novellien osalta aikuisiin. Esitykseni kouluissa olen pitänyt multimediallisina (mm. kirjavideoiden avulla), jolloin nuorten kuulijoiden keskittyminen ei pääse pitkän koulupäivän tiimellyksessä niin herkästi herpaantumaan. Kirjoittamistyöpajoja olen pitänyt niin lapsille (mm. fantasia- ja kauhuteemoilla) kuin aikuisillekin (yleisesti kirjoittamisesta ja erityisesti spekulatiivisen fiktion kirjoittamisesta).

Tuotanto

http://www.magdalenahai.com/

Tuotanto:
Mörkö Möö ja Mikko Pöö. Karisto 2012. Lastenkirja.
Kerjäläisprinsessa. Gigi ja Henry 1. Karisto 2012. Romaani.
Kellopelikuningas. Gigi ja Henry 2. Karisto 2013. Romaani.
Susikuningatar. Gigi ja Henry 3. Karisto 2014. Romaani.
Haiseva käsi ja muita kauheita tarinoita Uhriniituntakaisesta. Karisto 2016. Novellikokoelma.
Kurnivamahainen kissa. Karisto 2017. Lastenkirja.
Kolmas sisar – Royaumen aikakirjat 1. Otava 2018. Romaani.
Painajaispuoti ja kamala kutituspulveri. WSOY 2018. Lastenkirja.
Painajaispuoti – Hampaat hukassa. WSOY 2019. Lastenkirja.
Kuolleiden kirja – Paluu Uhriniituntakaiseen. Karisto 2020. Novellikokoelma.
Neiti Kymenen ihmeellinen talo. Otava 2020. Romaani.
Painajaispuoti: Hirmuinen jumimies. WSOY 2020. Lastenkirja.