Olli Haataja

 Olli Haataja Lataa painokelpoinen kuva

Oulu

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Urheiluravitsemuksen asiantuntija, jonka erityisosaamisena on e-urheilu, esimerkiksi e-urheilijan harjoittelu ja terveelliset elämäntavat.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen oululainen urheiluravitsemuksen asiantuntija, voimavalmentaja ja tietokirjailija, joka on popularisoinut terveystiedettä jo miltei 10 vuoden ajan.Teen ensisijaisesti e-urheiluun ja yleensäkin videopelaamiseen liittyviä kirjailijavierailuja. Aiheita voivat olla esimerkiksi e-urheilijan järkevä harjoittelu tai terveyttä ja suorituskykyä tukevat elämäntavat e-urheilussa. Vuonna 2021 ilmestynyt tietokirjani E-urheilijan suorituskykyopas on maailman ensimmäinen kirja, jossa edellä mainittuja asioita käsitellään yksissä kansissa.Jos vierailun aiheena on e-urheilu tai videopelaaminen, toivoisin, että esiintyminen toteutetaan yhdessä kirjailijakollegani Lauri Leinosen kanssa. Voin kuitenkin tehdä vierailuja myös yksin yleisesti terveyteen liittyviin aiheisiin, esimerkiksi toimistotyöntekijän ravitsemuksesta tai palautumisesta.Käytössäni ovat laadukkaat tekniset laitteet, ja tietojenkäsittelytieteitä yliopistossa opiskelleena henkilönä teen mielelläni myös virtuaalivierailuja.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni terveyteen ja suorituskykyyn liittyvistä aiheista erityisesti e-urheilun kontekstissa. Esityksessäni voidaan käsitellä esimerkiksi terveyden ja pelaamisen suorituskyvyn edistämistä liikunnan, ravitsemuksen ja unen avulla tai laadukkaan peliharjoittelun toteuttamista.

Esitykseni pohjautuvat valtaosin uusimpaan tutkimusnäyttöön. Voin käydä esityksissäni läpi esimerkiksi unen ja suorituskyvyn yhteydestä kertynyttä tutkimusnäyttöä tai millaisia kognitiivisia vaikutuksia liikunnalla on. Vierailuni päätteeksi kuuntelijan ymmärrys e-urheilun vaatimuksista ja siinä menestymisen kokonaisvaltaisuudesta lisääntyy ja hän saa käyttöönsä omaan arkeen helposti vietäviä työkaluja.

Kiinnitän erityishuomiota esitysteni ymmärrettävyyteen, innostavuuteen ja kohderyhmään. Minut tunnetaan terveysinfograafien tekijänä, ja esitykseni sisältävät runsaasti graafisia elementtejä. Työpajoissa voidaan pohtia yhdessä esimerkiksi omia kokemuksia elintapojen vaikutuksesta pelaamiseen.

Tuotanto

E-urheilijan suorituskykyopas (2021, Fitra)
Satokauden smoothiet (2017, Otava)