Pauliina Haasjoki

 Pauliina Haasjoki Lataa painokelpoinen kuva

© Tommi Tuomi, Otava

Helsinki

Kirjailijavierailut
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen kirjoittanut etupäässä runoutta, tähän mennessä seitsemän omaa kokoelmaa. Olen kirjoittanut silloin tällöin myös esseitä, ja aikomukseni on julkaista esseeteos lähivuosina. Pidän itseäni melko filosofisena runoilijana, eli minulle on tärkeätä ajatella runoitse ja antaa runouden ajatella, liikkuvasti ja muuttuvasti. Saan toisaalta myös palautetta, että runouteni on visuaalista, havaintoja ja tiloja kuvailevaa, aisteihin vetoavaa, puhelevaa. Annan usein sen, mitä maallikko voi saada fysiikasta, biologiasta tai kosmologiasta, kulkeutua teksteihini. Olen huolissani maailman tilanteesta, ja olen löytänyt runoudesta tiloja, joissa voi tutkia sekä huolta että fantasioita toivosta.

Olen Osuuskunta Poesian ja Nuoren Voiman Liiton jäsen. Minulla on tohtorintutkinto kirjallisuudentutkimuksesta. Olen kääntänyt Gunnar Björlingin Auringonvihreän (Solgrönt, 1933) yhdessä Peter Mickwitzin kanssa. (En kuitenkaan puhu sujuvaa ruotsia.)

 

Mitä teen vierailulla?

Uskoisin olevani parhaimmillani omien tekstieni lukijana, niistä ja yleensä runoudesta keskustelijana tai keskustelun kuljettajana. Voin myös keskustella yleisellä tasolla aiheista, joita olen sivunnut kirjoissa.

Tuotanto

Runoteokset:

Planeetta, Otava 2016
Hiukset, Otava 2013
Aallonmurtaja, Otava 2011
Pääskynen ja lepakko, Otava 2009
Epäilyttävät puut, Tammi 2005
Ukkosen odottajat, Tammi 2002
Ikkunassa on huone, Nihil Interit 1999

Gunnar Björling: Auringonvihreä, Poesia 2015. Suomennos ruotsista yhdessä Peter Mickwitzin kanssa.