Heli Galliano

 Heli Galliano Lataa painokelpoinen kuva

Italia

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen Heli Galliano, Italiassa asuva suomalainen kirjailija, joka rakastaa kertoa ajan kätköihin jääneistä tapahtumista ja henkilöistä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen kotoisin Tampereelta, mutta asun nykyään Modenan maaseudulla Italiassa mieheni kanssa. Minulla on kaksi aikuista lasta. Olen tehnyt vuosia leipätyötä teknisenä kääntäjänä, mutta kirjoittaminen on aina ollut ainoa ammattihaaveeni. Lempiharrastuksiani ovat seikkaileminen koirani Pegason kanssa sekä yrttien kasvattaminen ja hyödyntäminen. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri. Kirjoitan historiallisia romaaneja, joissa kerron monille tuntemattomista tapahtumista ja henkilöistä. Historian tutkiminen on intohimoni ja romaanini syntyvät perusteellisen taustatyön tuloksena.

Italiassa asuminen on antanut minulle mahdollisuuden tutustua jännittäviin ihmiskohtaloihin ja tapahtumiin 1500-luvun lopun ja 1600-luvun alun Italiassa. Se ei kuitenkaan ole estänyt minua tarttumasta vastaaviin aiheisiin Suomessa ja myös Englannissa. Olen tehnyt kirjailuvierailuja lähinnä kirjastoon, kulttuurikeskukseen ja museoon. Esiinnyn mielelläni ja olen valmis lukemaan myös otteita kirjoistani.

Mitä teen vierailulla?

Kerron mielelläni kaikista kirjoihini sisältyvistä teemoista ja henkilöistä kuten Rooman inkvisitiosta, uuden ajan alun mielenkiintoisista miehistä ja naisista, noituudesta, elämästä 1600-luvun alkupuolen Italiassa ja Suomessa, salaperäisistä kirjoista tai vaikka Shakespearen näytelmiä verhoavasta mysteeristä.

Voin puhua myös kirjailijan työstä, elämästäni Italiassa, historiallisen romaanin kirjoittamiseen liittyvästä taustatyöstä ja sen suhteesta historiaan tai vaikka yrttiharrastuksestani.

Tuotanto

Kyyhky ja susi, 2018, Otava
Lintutyttö, 2019, Otava
Kyyhkyslakka, 2022, Kovasana