Petra Forstén

 Petra Forstén Lataa painokelpoinen kuva

© Laura Malmivaara

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen käsikirjoittaja ja esikoiskirjailija, joka rakastaa kohtaamisia kirjallisuuden äärellä. Esiintyjänä olen energinen ja sanavalmis.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen helsinkiläinen esikoiskirjailija, käsikirjoittaja ja luovan kirjoittamisen opettaja, joka on tottunut puhumaan isoillekin yleisöille. Olen valmistunut elokuvakäsikirjoittamisen maisteriksi Englannista ja valmistunut suomen kielen maisteriksi Helsingin yliopistosta. Minulla on myös äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan pätevyys.Olen pitänyt elokuvakäsikirjoittamiseen tai luovaan kirjoittamiseen liittyviä työpajoja yläkouluikäisille, lukioikäisille ja aikuisille, ollut kirjastovierailulla puhumassa esikoisteoksestani Kadonneet tytöt (2022) sekä vieraillut kouluissa ja harrastuskerhoissa kertomassa työstäni käsikirjoittajana. Olen pitänyt luentoja tarinankerronnasta ja sen rakenteista korkeakouluopiskelijoille. Aiemmin minulta on julkaistu novelleja eri antologioissa ja olen käsikirjoittanut lyhytelokuvan Perintö (2014).Kirjoittajana minulle on tärkeää luoda jokaista teosta varten oma maailmansa ja kielensä, kerrontansa. Rakastan kirjoittaa sekä proosaa että elokuvaa.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni omasta työstäni, kirjoitusprosesseista, tarinankerronnasta, dramaturgiasta, teoksistani, tai oikeastaan mistä vaan kirjoittamiseen ja kirjallisuuteen liittyvästä. Osallistun mielelläni lukupiiriin tai toimin juhlapuhujana. Vedän mielelläni työpajoja sekä livenä että etänä. Voin myös haastatella toista kirjailijaa tai osallistua paneelikeskusteluun.

Koska olen sekä elokuvakäsikirjoittaja että esikoiskirjailija, paljon kysytään näiden kahden lajin, proosan ja elokuvan kirjoittamisen eroista. Kerron todella mielelläni omasta kirjoittajan tiestäni sekä osaan innostaa nuoria ja aikuisia löytämään oman juttunsa, oli se sitten kirjoittaminen tai jokin muu. Olen hyvä puhumaan myös yleisemmin motivaatiosta, itsekurista, sinnikkyydestä, vastoinkäymisistä ja omien unelmien tavoittelusta.

Tuotanto

Kirjat:
Kadonneet tytöt, 2022, WSOY

Elokuvakäsikirjoitukset:
Perintö, 2014 (puolen tunnin lyhytelokuva)