Fantasiatyöpaja - viikonloppukurssi harrastajakirjoittajille

 Fantasiatyöpaja - viikonloppukurssi harrastajakirjoittajille

Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Kurssi sopii sekä aloitteleville että edistyneille harrastajakirjoittajille, jotka ovat kiinnostuneet fantasiasta tai fantastisesta tyylilajina. Genrefantasian ohella kurssilla puhutaan tieteisfiktiosta, kauhukertomuksista, maagisesta realismista, vaihtoehtohistorioista, kaikesta mikä jää realistisen tyylilajin ulkopuolelle. Kurssille mahtuu enintään 12 oppilasta.

Ensimmäisenä viikonloppuna (13 tuntia) keskitytään oman kertomuksen ideointiin ja suunnitteluun, jälkimmäisenä viikonloppuna (13 tuntia) tarinan rakenteeseen ja palautteeseen. Molempina viikonloppuina kirjoitetaan myös paikanpäällä ja keskustellaan siitä, mitä on kirjoitettu. Kurssilla on lyhyt ennakkotehtävä.

Kurssi järjestetään kahtena viikonloppuna. Molempina viikonloppuina on kokoontuminen sekä lauantaina että sunnuntaina. Viikonloppujen välissä on hyvä pitää vähintään kahden viikon tauko, jotta osallistujat ehtivät syventyä kotitehtäviinsä ja palauttaa ne. Kokoontumisten kellonajat voivat olla esimerkiksi lauantaisin klo 11-18 ja sunnuntaisin klo 11-17.

Kurssilla käydään läpi fantasialle olennaisia juonia, henkilöhahmoja, kerrontaratkaisuja, sekä ennen kaikkea maailmanrakennusta. Kirjoittajat joutuvat pohtimaan, miten maailman erityisyys näkyy henkilöiden toiminnassa ja kuuluu heidän dialogissaan.

Kurssin molemmat opettajat käsittelevät oppilaiden ennakko- ja kotitehtäviä ja antavat niistä palauteta.

Kurssin opettajat, Saara Henriksson ja Markku Soikkeli, ovat pitäneet useita kirjoituskursseja fantasiasta ja scifistä. Henriksson on tamperelainen kirjailija, joka toimii kustannustoimittajana suomalaista genrekirjallisuutta julkaisevassa Osuuskummassa. Soikkeli on tamperelainen kirjailija ja kriitikko, joka on julkaissut myös useita tietokirjoja tieteisfiktiosta.