Laura Ertimo

 Laura Ertimo Lataa painokelpoinen kuva

© Anna Autio

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Toiminnallisilla kirjailijavierailuillani sukelletaan lumotulle planeetallemme tietokirjallisuuden siivin.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Alkuopetus , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Työskentelen tietokirjailijana ja taustani on maantieteessä. Kirjoissani tarkastelen ihmisen ja luonnon monimuotoista suhdetta sekä mielenkiintoisten ilmiöiden että ilmaston lämpenemisen kaltaisten ajankohtaisten muutosten kautta. Teen koko perheen kirjoja, jotka tarjoavat uutta tietoa ja lukemisen iloa monen ikäisille.

Kannustan lukemaan yhdessä ja jakamaan lukukokemuksia, niin rakennetaan sukupolvet ylittävää jaettua maailmankuvaa. Uusimpana juonteena tuotannossani ovat selkokieliset yleiset tietokirjat.

Iloitsen kirjailijavierailuista, joilla kirjoihin ja kirjojen käsittelemiin aihepiireihin paneudutaan vuorovaikutteisesti tehtävien, yleisökysymysten ja haastattelujen avulla. Uusimmat kirjani käsittelevät mm. ilmastonmuutosta ja luonnon monimuotoisuutta.

Mitä teen vierailulla?

Vierailuillani puhun yleisön kanssa tietokirjoista ja -kirjoittamista sekä kirjojeni aiheista kuten ilmastonmuutoksesta, luonnon monimuotoisuudesta ja maapallosta kokonaisuutena. Kouluvierailuni sisältävät aina yhteisiä tehtäviä, joita käsitellään vierailulla. Myös virtuaalivierailut ovat mahdollisia ja yksittäisen vierailun sijaan voidaan sopia kirjeenvaihdosta. Kirjoitan käsin ja kannustan kirjekavereita tekemään samoin. Pohjustan mielelläni vierailuja ennakkoon lähetettävillä etätehtävillä esimerkiksi ilmastonmuutokseen tai karttoihin liittyen.

Tuotanto

Uusimmat kirjani:
Lumotun Maan kartasto, 2020, Kustantamo S&S
Maapallo. Planeettamme selkokielellä, 2020, Oppimateriaalikeskus Opike
Pikkutieto: Missä sinä olet? 2020, Minerva Kustannus
Ihme ilmat! Miksi ilmasto muuttuu, 2019, Into Kustannus
Vesi: kirja maailman tärkeimmästä aineesta, 2017, Myllylahti
Yö: kirja unesta ja pimeän salaisuuksista, 2016, Myllylahti

Lisätietoa kirjoista ja aiemmasta tuotannosta: www.lauraertimo.fi