Satu Erra

 Satu Erra Lataa painokelpoinen kuva

© Anni Porrasmäki

Berliini

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen runoilija, monipuolinen kirjoittaja ja kirjoittamisen tuntija sekä kokenut esiintyjä

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Olen kiinnostunut kirjoittamisesta hyvin laaja-alaisesti. Olen kirjoittanut runoteoksen, lasten tietokirjan ja erilaisia oppimateriaaleja. Olen myös tehnyt väitöskirjan lukion kirjoittamisesta ja opettanut äidinkieltä ja kirjallisuutta sekä luovaa kirjoittamista lukiossa ja yläkoulussa.

Vaikka kirjoitankin hyvin erilaisia tekstilajeja, on kirjoittaminen minulle aina melko samanlainen prosessi, jossa korostuvat lukeminen, toisten kuunteleminen ja lähes loputon muokkaaminen. Rakastan erityisesti runoutta, ja puhun kannustavasti runouden lukemisen mahdollisuuksista. Olen omimmillani runojeni esittäjänä – joko yksin tai yhdessä sahansoittajan kanssa.

Mitä teen vierailulla?

Suunnittelen vierailun sisällön kohdeyleisölle sopivaksi. Esitän mielelläni runojani tai kerron kokemuksiani runouden lukemisesta ja kirjoittamisesta. Minulle läheisiä aiheita ovat myös esimerkiksi kirjoittamisen ympäristöt ja prosessit sekä erilaiset kirjoittamisen taidot. Keskustelen mielelläni teosteni aiheista: identiteeteistä, prinsessoista sekä ihmisen keskeneräisyydestä ja epätäydellisyydestä.

Asun Berliinissä mutta käyn säännöllisesti Suomessa. Vierailusta kannattaa kysyä hyvissä ajoin, jotta voin ottaa sen huomioon aikatauluissani. Virtuaalivierailu saattaa onnistua lyhyelläkin varoitusajalla, ja minulla on paljon kokemusta verkossa esiintymisestä ja vuorovaikuttamisesta.

Tuotanto

Hetkenä minä, runoteos, 2021, Poesia.
Minä kirjoittajana, lukio ympäristönä – näkökulmia kirjoittamisen opetukseen, väitöskirja, 2020, Jyväskylän yliopisto.
Todellisten prinsessojen kirja – vahvoja kuninkaallisia naisia Hatsepsutista Victoriaan, tietokirja, 2018, Tammi.