Karin Erlandsson

 Karin Erlandsson Lataa painokelpoinen kuva

© Matilda Saul / Schildts & Söderströms

Åland

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Det tog femton år för mig att skriva min debutroman, Minkriket. Jag fick inte ihop slutet. Men sen har det lossnat och jag bara skriver och skriver och har ofantligt roligt hela tiden. För mig är skrivandet lustfyllt och världarna jag skapar trivs jag ibland bättre i än verkligheten.

Jag skriver helst om vardagstrasiga människor, sådana som utsätts för sorger, bekymmer och lycka och på något sätt ska hantera vardagen.

Mitä teen vierailulla?

Karin Erlandsson besöker både lågstadier och högstadier/gymnasier. Under lektionerna berättar hon om sitt författarskap och sina böcker. Besöket innehåller också alltid en aktiv del för eleverna. Lågstadieeleverna lär sig, och hittar på, grunderna till en äventyrsberättelse. Högstadieelever och gymnasieelever lär sig, och hittar på, grunderna till en deckare. De lärare som vill kan arbeta vidare med upplägget efter besöket.

Karin Erlandsson inspirerar också vuxna till att läsa mer - både för sig själva och för barn. Hon håller ordverkstäder för alla åldrar och besöker gärna bibliotek och andra offentliga inrättningar för att berätta om sitt författarskap.

Karin Erlandsson bor i Mariehamn. Hon debuterade 2014 med Minkriket (roman) och har sedan dess bland annat gett ut två deckare (Missdåd 2016 och Pojken 2018) och den prisbelönta barnromanserien Legenden om ögonstenen (Pärlfiskaren 2017, Fågeltämjaren 2018, Bergsklättraren 2019 och Segraren 2019).

Tuotanto

Barnromanserien Legenden om ögonstenen:
Pärlfiskaren 2017
Fågeltämjaren 2018
Bergsklättraren 2019
Segraren 2019

Vuxna:
Pojken, roman/deckare, 2018
Missdåd, roman/deckare, 2016
Minkriket, roman, 2014
Sött och nött, bakbok med krönikor, 2012