Patricia Bruun

 Patricia Bruun Lataa painokelpoinen kuva

© Niklas Sandström / Förlaget

Bromarv

Föreläsningar
Bokprat
Författarbesök

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Gymnasium , Vuxna

Kuvaus

Jobbat som journalist i 20 år, efter det utbildat mig till sjukskötare, jobbar nu på ”verkstadsgolvet”, fortsätter skriva böcker, dessutom regelbundet tidningskolumner som tangerar vården ur olika perspektiv, oftast underifrån och inifrån med fokus på etik och politik. Jobbat som biståndsarbetare i Kongo-Kinshasa. Min senaste bok ”Efter stormen i Tshikapa” (2018) tar avstamp i de erfarenheterna. Boken är en blandning av fakta och fiktion.

Mitä teen vierailulla?

Jag kan tala om frågor som tangerar vård, vårdpolitik, bistånd, att försöka skriva om svåra saker, andras nöd, om utsatta människor och människogrupper utan att vältra sig i elände, förfalla till socialpornografi. Var hittar man en trovärdighet? Hur kan man nå ut trots alla högljudda röster och larmande skandaler?

Jag kan också tala om att byta bana, att bestämma sig för att göra nånting helt annat men ändå hålla kvar den röda tråden - skrivandet. Att låta skrivandet ändra form och karaktär genom att hitta nya ingångar.

Tuotanto

* Som om jag var någons skuggsida/ En flickas berättelse (med Lotta Näse), Söderströms 2011 (två röster och två perspektiv på en tragisk sjukdomshistoria)
* Medicin, mat och magi/ Om örter, trädgårdar och kloka gummor, Sagalunds museistiftelse 2014 (trädgården och växterna som kulturhistoriska speglar)
* Efter stormen i Tshikapa/ En berättelse från Kongo-Kinshasa, Förlaget M 2018 (om bistånd, människor och utsatthet)