Marjut Brunila

 Marjut Brunila Lataa painokelpoinen kuva

Turku

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Salaseura seikkailee rikollisten jäljillä ja kummitusmysteeri ratkeaa - hypätään yhdessä mielikuvitusmatkalle!

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Alkuopetus

Kuvaus

Olen turkulainen lasten- ja nuortenkirjailija, sanataideohjaaja ja ilmaisutaidon opettaja. Olen vieraillut kouluissa, kirjastoissa ja järjestöissä, sekä vetänyt lasten ja aikuisten sanataidepajoja.

Luokanopettajan töitä ehdin tehdä yli 20 vuotta, joten pedagogiset taidot ovat hallussani. Kouluissa ja kirjastoissa olen kertonut kirjailijan työstä ja pitänyt työpajoja toivomusten mukaan. Olemme tehneet ryhmätöitä vaikkapa niin, että lapset ovat perustaneet omat salaseurat. Olemme käyneet kuvaamassa miljöötä, etsineet vihjeitä ympäristöstä ja keksineet seikkailuja kummitusmysteerejä unohtamatta. Välillä on näytelty/ kuvattu kohtauksia, toisinaan olen järjestänyt kirjoituskilpailuja, joiden palkintoina on ollut Immu-kirjoja. Olen toiminut alakouluissa ilmaisutaidon opettajana, mikä näkyy myös esiintymisessäni ja työpajoissani.

Mitä teen vierailulla?

Järjestän mielelläni kirjoituspajoja, joko yksittäisiä 1-2 tunnin pajoja, tai pitempiä projekteja, joissa tavataan noin viikon välein 3 – 5 kertaa. Työpaja voi olla valittuun teemaan liittyen proosan taikka lyriikan kirjoittamista tai vaikkapa näytelmän kirjoittamista joko itsenäisesti tai ryhmissä.

Alakoululaisten kanssa olen tehnyt projekteja, joissa on esimerkiksi työstetty jännitys- tai kummitustarinaa eri keinoin. Henkilökuvausta on harjoiteltu eri keinoin ja miljöötä on käyty kuvaamassa. Sitten on pähkäilty juonen rakentamista ja tutustuttu mielikuvituksen lentoon eli fiktiivisen tarinan kirjoittamiseen. Kännykkää, tablettia tai padia voidaan myös käyttää pajoissa. Esimerkiksi taustatyön vaiheessa voidaan ottaa kuvia ja videopätkiä miljööstä ja tallentaa vaikkapa äänittämällä tai videoimalla tarinan ideointiprosessia. Myös lopullisesta tuotoksesta voi vaikkapa vlogata! Vain mielikuvitus on rajana!

Teen myös virtuaalivierailuja.

Tuotanto

Esikoiskirjani Immu ja Torninvartijat (Myllylahti, 2018) sijoittuu Littoisten Verkatehtaan ympäristöön. Se on seikkailu- ja kummitustarina, joka käsittelee ystävyyden merkitystä ja erilaisuuden hyväksymistä. Immun seikkailut jatkuvat keväällä 2019 ilmestyneessä kirjassa Immu ja Salattu saari, jossa seikkaillaan Turun saaristossa Nauvossa ja Seilin saarella. Keväällä 2020 julkaistiin Immu ja Sataman sankarit, joka sijoittuu Littoisten Verkatehtaalle ja Turun jokivarteen. Immu ja kylmä kyyti – kirjassa (2021) seikkaillaan puolestaan Uudenssakaupungissa. Syksyllä 2022 julkaistussa kirjassa Immu ja Aarteenetsijät lasten salaseura seikkailee jälleen Littoisissa ja syksyllä 2023 julkaistavassa teoksessa Immu ja Väärä vitonen seikkaillaan Turun keskustassa. Seikkailut eivät pääty siihen! Kirjoissani on aina kaksi juonikuviota. Toisessa salaseura Klaani jäljittää roistoja. Toisessa Immu ja Lotta ratkaisevat kummitusmysteeriä, jolla on aina historiallinen pohjansa.

Olen mukana kolmessa novellikokoelmassa. Nuorille suunnattu Prinsessa Ruusunen ilmestyi Reviirissä 2015, ja aikuisille kirjoitettu Viilto Novellikokoelmassa Viimeinen versio 2017. Novelliantologiassa Sillat 2022 on mukana Ovi.

Toimiessani luokanopettajana 1989-2013 kirjoitin lukemattomia lastennäytelmiä, joita harjoiteltiin kerhoissa ja valinnaisilla ilmaisutaidon tunneilla. Vedin 1990-luvun alkupuolella myös lasten harrastelijateatteria, jota varten dramatisoin ohjaajatoverini kanssa Kaarina Helakisan kirjoittaman saturomaanin Ainakin miljoona sinistä kissaa. Syksyllä 2022 julkaistiin myös runokokoelmani Tunteiden laiva.