Johanna Auranheimo

 Johanna Auranheimo

© Otto Virtanen / Tammi

Helsinki

Kääntäjävierailut
Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Helsinkiläinen esikoiskirjailija, joka suhtautuu intohimolla feministiseen nuortenkirjallisuuteen

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen tuore esikoiskirjailija ja jaan mielelläni näkemyksiäni kotimaisesta nuortenkirjallisuudesta ja popkulttuurin ja kirjallisuuden vuorovaikutuksesta. Koko elämän kestäneen kirjoittamisintohimon lisäksi olen kääntänyt jonkin verran englanninkielistä viihde- ja nuortenkirjallisuutta sekä toiminut usean vuoden ajan tatuointialan yrittäjänä.

Luonnehtisin esikoisteostani “Ysit” tyyliltään (pop)realistiseksi. Kirjoittamiseni pyörii pääosin tyttöyden, seksuaalisuuden ja sukupuolen teemojen ympärillä. Käsittelen kyseisiä teemoja humoristisin ottein ja dialogipainotteisesti.

Pyrin havainnollistamaan feminististä arvomaailmaa lähestyttävästi ja arkisesti. Toiveenani on tavoittaa yleisöä niin teosteni henkilöhahmojen ikäryhmän kuin nostalgialukijoidenkin keskuudesta. Haaveilen siitä, että kirjani löytäisivät myös lukijoita, jotka saattavat vieroksua käsittelemiäni teemoja ja haastaisivat nuortenkirjallisuuteen kohdistuvia ennakkoluuloja ja asenteita.

Mitä teen vierailulla?

Keskustelen mielelläni kirjallisuudesta niin sisältö- kuin ammattilähtöisestikin. Nuorena, yrittäjätaustaisena monen alan taiteilijana puhun mielelläni positiivisesti epätavallisesta urapolustani ja kannustan kuulijoita suhtautumaan kulttuurialan ammattihaaveisiin kunnianhimoisesti.

Koen, että tietopohjani kotimaisesta nuortenkirjallisuudesta on vahva ja olen ehdottomasti halukas keskustelemaan kyseisestä kentästä monenlaista tulokulmista. Vastaan mielelläni haastavampiinkin kysymyksiin. Huolimatta siitä, että suhtaudun yleisöön rennosti, otan kaikenlaiset kuulijat huomioon tosissani.

Tuotanto

Ysit, 2024, Tammi