Emil Anton

 Emil Anton Lataa painokelpoinen kuva

© Sofia Anton

Vantaa

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Mukaansatempaava, asiantunteva suomalais-irakilainen katolinen teologian tohtori, opas, toimittaja, bloggaaja ja tietokirjailija.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen kirjoittanut neljä tietokirjaa teologian alalta: Paavalista, Vatikaanin 2. kirkolliskokouksesta, Suomen katolis-luterilaisesta historiasta ja Kaksoisvirranmaan eli Irakin sivilisaatioiden ja kristinuskon historiasta. Esiintymiseen olen tottunut myös taikurina ja matkaoppaana, minkä lisäksi olen toiminut opettajana alakoulusta lukioon sekä luennoinnut mm. aikuisopistoissa ja seurakunnissa.

Luennoilla olen kertonut paitsi kirjojeni aiheista, myös mm. Italian ja muun Etelä-Euroopan katolisesta kulttuurista ja pyhiinvaelluskohteista, romaanisista ja muista kielistä (mm. napolin murre ja puolan kieli, josta minulla on maisteritutkinto ja pari käännöstä), ekumeniasta, paaveista Johannes Paavali II, Benedictus XVI ja Franciscus, varhaisten vuosisatojen kristillisyydestä ja uskontojen välisestä vuoropuhelusta, joka oli myös teologian väitöskirjani aihe. Luennoilla olen käyttänyt myös kuvia ja musiikkia, ja luentojen lisäksi olen toteuttanut myös työpajoja, kursseja ja haastatteluja.

Mitä teen vierailulla?

Olen valmis puhumaan laajasti osaamisalueeltani, erityisesti Irakiin, idän kristillisyyteen, katoliseen kirkkoon / teologiaan / hengellisyyteen, ekumeniaan, dogmatiikkaan, kirkkohistoriaan yms. liittyvistä aiheista. Myös esim. matkailuun, pyhiinvaellukseen, kieliin ja kulttuureihin liittyvät luennot tai keskustelut ovat mahdollisia. Tyylini on yleensä innostunut ja mukaansatempaava, vaikka toisaalta osaan olla myös akateemisen analyyttinen. Luentoon voi yhdistää elämyksellisyyttä esim. kuvilla ja musiikilla sekä eri kielillä, kenties myös vaikka taikatempulla tai jongleerauksella.

Tuotanto

Kahden virran maa: Sivilisaation ja kristinuskon irakilainen tarina, 2020, Kirjapaja
Katolisempi kuin luulit: Aikamatkoja Suomen historiaan, 2017, Kirjapaja
Vatikaanin II kirkolliskokous: Johdatus historiaan, teksteihin ja tulkintaan, 2015, Amanda-kustannus
Katolinen Paavali, 2009, Katolinen tiedotuskeskus