Elina Annola

 Elina Annola Lataa painokelpoinen kuva

© Elina Annola

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjailija, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, S2-opettaja - kohtaamiset, kirjoitusprosessit ja kirjoittamisen ohjaaminen innostavat.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen helsinkiläinen kirjailija, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori sekä suomi toisena kielenä -opettaja. Olen opiskellut suomen kieltä, kotimaista kirjallisuutta ja luovaa kirjoittamista Turun yliopistossa. Juureni ovat Etelä-Pohjanmaalla ja lapsuusmaisemat Laihian lakeuksilla. Olen opettanut sekä aikuisille että lapsille ja nuorille suomen kieltä, ilmaisutaitoa ja luovaa kirjoittamista. Tällä hetkellä työskentelen monikulttuurisessa koulussa.Kirjoittaminen on minulle tapa tarkastella maailmaa. Tarinoiden kautta on mahdollista nähdä asiat uusin silmin, kohdata mennyt uudelleen ja avata loputtomasti erilaisia ovia. Olen utelias ja innostun helposti. Kaikessa ja kaikilla on jotain kerrottavaa. Inspiroidun ohikiitävistä hetkistä, kohtaamisista, yksittäisistä sanoista ja lauseista, runoista, musiikista ja elokuvista. Haave romaanin kirjoittamisesta ja kirjailijan työstä on ollut minulle tärkeä lapsesta asti.

Mitä teen vierailulla?

Puhun ja keskustelen mielelläni yleisesti mistä tahansa kirjoittamiseen, lukemiseen ja kirjallisuuteen liittyvästä. Olen kiinnostunut kertomaan luku- ja kirjoitustaidon tärkeydestä sekä kirjoitusprosesseista. Maisteriopintojeni yhteydessä olen opiskellut myös ilmaisutaitoa ja luovaa kirjoittamista. Voin siis pitää sekä luovan kirjoittamisen että ilmaisutaidon työpajoja. Ohjaan mielelläni kirjoitusprosesseja ryhmässä tai henkilökohtaisesti.

Voin kertoa ja keskustella myös romaanieni syntyprosesseista, niiden aiheista sekä kirjailijan työstä yleensäkin. Teokseni ovat suunnattuja ensisijaisesti aikuisille, mutta ne soveltuvat myös hyvin toisen asteen opiskelijoiden luettaviksi.

Tuotanto

Kunnes kukkivat puut 4/2022, Bazar Kustannus
Kaikki lokakuun taivaat 10/2022, Bazar Kustannus