Marko
Annala

 Marko Annala Lataa painokelpoinen kuva

© Roosa-Maria Kauppila / Like

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Esiintymispaikat

Yliopisto ja korkeakoulu , Kirjasto , Kulttuurikeskus tai taidelaitos , Yritys tai kaupallinen tilaisuus , Yhdistys tai järjestö , Kulttuuritapahtuma , Juhlat tai yksityistilaisuus

Maakunta

Pirkanmaa

Kuvaus

Olen romaaneissani ja Mokoma-yhtyeeni lyriikoissa käsitellyt rohkeasti arkoja aiheita kuten masennusta ja koulukiusaamista. Uusimmassa Paasto-romaanissani olen uskaltanut tarttua jopa hengellisiin teemoihin, olkoonkin ettei sanomani lukijoille ole saarnaava vaan pikemminkin ihmisyyden perusteita tutkiva. Lukija- ja kuulijapiirini kokevat teokseni rohkaisevina ja lohduttavina. Teksteistäni voi löytää paljon elämän nurjaa puolta, mutta lukijalle jää lopulta huojentunut olo. Lohdun elementti on läsnä. Vaikka minulla on omakohtaistakin kokemusta kirjoittamistani aiheista, ovat tekstini enimmäkseen sepitettä. Ohjenuorana tekemisilleni on, että tunteen on oltava totta. Osaan välittää tunnetta.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni toki kirjailijan ja lyyrikon työstä, mutta olen varsin sanavalmis myös kokemusasiantuntijana: raskaan koulukiusaustaustani ja masennushistoriani myötä olen vieraillut paikoissa, joissa lohdun sana on ollut tärkeää syrjäytymisuhan alla oleville. Parhaimmillani olen johdetussa keskustelussa ja haastattelutilanteissa. Saan yleisön nauramaan ja rentoutumaan. Osaan kohdata ihmisen ja minulla on pitkän muusikon urani vuoksi paljon faneja, joten tilaisuuksiin on aina riittänyt kuulijoita. Olen myös aktiivinen sosiaalisessa mediassa, jossa käyn vuoropuhelua fanieni kanssa ja mainostan tapahtumiani.

Tuotanto

Värityskirja, Like 2017 (autofiktiivinen romaani)
Paasto, Like 2018, (romaani)
Elävien kirjoihin, 2015 (äänilevy)