Marko Annala

 Marko Annala Lataa painokelpoinen kuva

© Roosa-Maria Kauppila / Like

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen puhelias, viihdyttävä ja sanavalmis kirjailija, jolla on rutkalti esiintymiskokemusta.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen romaaneissani ja Mokoma-yhtyeeni lyriikoissa käsitellyt rohkeasti arkoja aiheita kuten masennusta, koulukiusaamista ja
uskonkriisiä. Lukija- ja kuulijapiirini kokevat teokseni rohkaisevina ja lohduttavina. Teksteistäni voi löytää paljon elämän nurjaa puolta, mutta lukijalle jää lopulta huojentunut olo. Lohdun elementti on läsnä. Vaikka minulla on omakohtaistakin kokemusta kirjoittamistani aiheista, ovat tekstini enimmäkseen sepitettä. Ohjenuorana tekemisilleni on, että tunteen on oltava totta. Osaan välittää tunnetta.

Olen esiintynyt kirjailijana niin pienille lukupiireille kuin kirjamessujen suuryleisöillekin. Musiikin puolelta hankkimani esiintymiskokemus on opettanut minut kohtaamaan yleisön rennosti ja välittömästi.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni kirjailijan ja lyyrikon työstä, etenkin teoksistani, mutta en kaihda myöskään kokemusasiantuntijan roolia: raskaan koulukiusaustaustani ja masennushistoriani myötä olen vieraillut paikoissa, joissa lohdun sana on ollut tärkeää syrjäytymisuhan alla oleville. Parhaimmillani olen johdetussa keskustelussa ja haastattelutilanteissa. Saan yleisön nauramaan ja rentoutumaan. Osaan kohdata ihmisen ja minulla on pitkän muusikon urani vuoksi paljon faneja, joten tilaisuuksiin on aina riittänyt kuulijoita. Olen myös aktiivinen sosiaalisessa mediassa, jossa käyn vuoropuhelua fanieni kanssa ja mainostan tapahtumiani.

Tuotanto

Paasto, Like 2018, (romaani)
Värityskirja, Like 2017 (autofiktiivinen romaani)
Elävien kirjoihin, 2015 (äänilevy)