Katri
Alatalo

 Katri Alatalo

Saakoski

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Esiintymispaikat

Alakoulu , Yläkoulu , Lukio , Ammatillinen oppilaitos , Kansalais- ja työväenopisto , Yliopisto ja korkeakoulu , Kirjasto , Kulttuurikeskus tai taidelaitos , Yritys tai kaupallinen tilaisuus , Yhdistys tai järjestö , Seurakunta , Kulttuuritapahtuma , Juhlat tai yksityistilaisuus

Maakunta

Keski-Suomi

Kuvaus

Olen julkaissut sekä nuorille että aikuisille suunnattua fantasiaa ja muuta spekulatiivista fiktiota. Fantasia on minulle läheinen laji, mutta en silti halua rajoittua vain yhteen genreen. Kirjoittamisessa viehättää yllätyksellisyys: koskaan ei tiedä tarkalleen, millainen lopputuloksesta tulee, vaikka kuinka etukäteen suunnittelisi. Pitää vain kirjoittaa ja uskaltaa heittäytyä tarinan matkaan. Kirjoittaminen on mielenkiintoinen yhdistelmä vapautta ja itsekuria, ”luovaa laiskottelua” ja tiukkaa duunia.

Koulutukseltani olen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, joten esiintyminen ja eri-ikäisten oppilaiden ja opiskelijoiden kanssa toimiminen on minulle luontevaa.

Mitä teen vierailulla?

Esiinnyn mielelläni kouluissa ja erilaisissa tilaisuuksissa, ja vierailu voidaan rakentaa tilaajan tarpeiden mukaan. Esiintyminen onnistuu haastattelijan kanssa tai ilman, paneelikeskustelussa tai yksin. Pidän mielelläni kirjoitustyöpajoja erilaisille kohderyhmille. Olen muun muassa opettanut kirjoittamista ja kirjoitusviestintää Jyväskylän yliopistossa. Myös englanninkielisen työpajan vetämisestä on kokemusta.

Puhun mielelläni kirjoittamisen ja lukemisen merkityksestä, omista kokemuksistani kirjailijana, kirjan syntyprosessista ja kirjailijaksi tulemisesta. Voin luennoida spekulatiivisesta fiktiosta, ja erityisesti fantasian kirjoittamisesta osaan kertoa enemmänkin, mm. maailmojen luomisesta. Voin kertoa myös kirjoittamisen opiskelusta ja opettamisesta.

Tuotanto

Ikuisesti, siskoni, Gummerus 2019
Käärmeiden kaupunki, Gummerus 2017
Älä riko pintaa, Vaskikirjat 2016
Kevääntuoja (Mustien ruusujen maa 3), Vaskikirjat 2014
Laulu kadonneesta saaresta (Mustien ruusujen maa 2), Vaskikirjat 2013
Karnin labyrintti (Mustien ruusujen maa 1), Vaskikirjat 2012