Katri Alatalo

 Katri Alatalo Lataa painokelpoinen kuva

Jyväskylä

Kirjailijavierailut
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjoitan fantasiaa eri-ikäisille. Vedän mielelläni työpajoja, ohjaan kirjoittajia, kerron luovan työn tekemisestä ja innostan lukemaan.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen julkaissut sekä nuorille että aikuisille suunnattua fantasiaa ja muuta spekulatiivista fiktiota. Kirjoittaminen on opettanut minulle paljon mm. luovuudesta, itseilmaisusta ja haaveiden tavoittelusta – haluan kannustaa muitakin, erityisesti nuoria kuuntelijoita luovuuteen ja oman jutun etsintään. Kirjailijavierailuillani puhun paljon myös kirjoittamisesta prosessina ja ylipäätään pitkäjänteisen työn tekemisestä. Kirjoittaminen on pitkä prosessi, epäonnistumisiakin tulee välillä, mutta niistä pääsee yli eikä kaikesta tarvitse selvitä yksin.

Koulutukseltani olen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, ja olen opettanut äikkää ja luovaa kirjoittamista alakouluikäisistä yliopisto-opiskelijoihin asti. Minulta luonnistuu työpaja pienelle porukalle tai luento isommallekin yleisölle. Myös haastatteluista ja paneelikeskusteluiden vetämisestä minulla on kokemusta. Virtuaaliesiintymisiäkin on tullut testattua Instagramissa, Facebookissa ja virtuaalisilla LANU!-festareilla.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni kirjoittamisen ja lukemisen merkityksestä, omista kokemuksistani kirjailijana, kirjan syntyprosessista ja kirjailijaksi tulemisesta. Voin luennoida spekulatiivisesta fiktiosta, ja erityisesti fantasiagenrestä osaan kertoa enemmänkin.

Tuotanto

Ikuisesti, siskoni, Gummerus 2019
Käärmeiden kaupunki, Gummerus 2017
Älä riko pintaa, Vaskikirjat 2016
Kevääntuoja (Mustien ruusujen maa 3), Vaskikirjat 2014
Laulu kadonneesta saaresta (Mustien ruusujen maa 2), Vaskikirjat 2013
Karnin labyrintti (Mustien ruusujen maa 1), Vaskikirjat 2012