Teija Alanko

 Teija Alanko Lataa painokelpoinen kuva

© Jaakko Lukumaa

Espoo

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Tekstiilikäsityön, kasvien ja puutarhojen historiaan sekä puutarhamatkailuun perehtynyt tietokirjailija.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen biologi, kasviarkeologi ja neuloja. Uusimmassa kirjassani kerron tekstiilikäsityön historiasta. Kaksi aiemmista kirjoistani kertoo puutarhahistoriasta. Olen kirjottanut myös yhden omakohtaisemman kirjan puutarha- ja lähimatkailusta ja ympäristönsuojelusta.

Olen pitänyt esitelmiä ja luentoja monenlaiselle yleisölle monen tyyppisissä tilaisuuksissa, kuten museoiden seminaareissa ja yleisöluennoilla, kirjastossa, puutarhaseuroissa, alakouluissa, Avoimessa yliopistossa, sekä seurakunnan seniorikerhossa. Keskustelen mielelläni kaikista kirjojeni teemoista myös vapaamuotoisesti, yleisöstä nousseet kysymykset ja keskustelu on aina kiinnostavaa.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni kaikista kirjojeni aiheista vapaasti keskustellen, haastattelussa tai luennoiden. Aiheet kulkevat käsitöistä kasveihin ja puutarhoihin. Niin käsitöiden kuin puutarhojenkin historia liittyy vahvasti yhteiskuntahistoriaan kaikkina aikakausina. Suomen alueen menneisyys linkittyy eurooppalaiseen ja globaaliin historiaan kaikkine yksityiskohtineen. Matkailusta keskustelen sekä estetiikan, elämysten että ympäristönsuojelun näkökulmasta.

Tuotanto

Nokkosvillaa ja värttinänkehriä – Tarina tekstiilikäsityön historiasta, 2024, Vastapaino
Daalia ja pelakuu – Suomalaisen puutarhan kasvutarina, 2022, SKS Kirjat
Torniossa pionit vielä kukkivat, 2021, Aurinko Kustannus
Malva ja mulperi – Poimintoja entisajan puutarhoista, 2018, SKS