Eeva Åkerblad

 Eeva Åkerblad Lataa painokelpoinen kuva

© Joonas Puuppo

Jyväskylä

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Esikoiskirjailija ja kirjoittamisen opettaja, joka innostuu kohtaamisista kirjallisuuden äärellä

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen esikoiskirjailija ja kirjoittamisen opettaja, joka työskentelee myös sanataideohjaajana, freelancer-kustannustoimittajana ja soveltavan taiteen parissa. Olen valmistunut filosofian maisteriksi kirjallisuudesta ja syventynyt mm. kirjallisuuden pedagogiikkaan ja draamakasvatukseen. Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta Teuvalta ja asun tällä hetkellä Jyväskylässä.Esikoisteokseni Huolenpitoja (Kustantamo S&S) ilmestyi alkuvuodesta 2022. Se kertoo naisen matkasta unenomaiseen kylpylään ja tutkii mm. hoivan ja huolenpidon teemoja. Teoksessa keskeistä on myös sen leikittelevä kieli: runoproosana teos kuljeskelee lajien välimaastossa ja yhdistelee tarinallisuutta ja runon keinoja.

Mitä teen vierailulla?

Puhun ja keskustelen mielelläni esikoisteoksestani, polustani kirjailijaksi sekä oman kirjoittamiseni vaiheista, innoittajista ja menetelmistä, kuten sitoutuneesta harhailusta ja vapaakirjoittamisesta. Voin myös lukea katkelmia Huolenpidoista.

Voin myös puhua laajemmin kirjoittamisen, lukemisen ja luovan toiminnan sekä siihen liittyvän leikillisen ja uteliaan asenteen merkityksistä ja mahdollisuuksista. Kohtaaminen, läsnäolo ja vuorovaikutus ovat minulle tärkeitä arvoja — niin lukemisessa ja kirjoittamisessa kuin esiintyjänä, opettajana ja luovien prosessien luotsaajana.

Minulla on paljon kokemusta myös kirjoittamisen sekä sana- ja yhteisötaiteen sekä draaman työpajojen ja kurssien ohjaamisesta erilaisille ryhmille niin paikan päällä kuin verkossa. Työpajat voivat liittyä esimerkiksi kirjoittamisen vaiheisiin, esteisiin ja rutiineihin tai olla tila tutkia jotakin tiettyä teemaa. Kuulen mielelläni tilaajan toiveita ja sovellan sisältöjä tilanteen ja kohderyhmän mukaan.

Tuotanto

Tuotanto: Huolenpitoja, 2022, S&S