Metsämarja Aittokoski

 Metsämarja Aittokoski Lataa painokelpoinen kuva

Turku

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen lasten sisältöihin erikoistunut käsikirjoittaja, kirjailija ja ohjaaja.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Viimeisimmät kirjani Pikkuli sanoo EI ja Pikkuli pelastaa päivän ovat jatkoa vuonna 2011 julkaistulle Lennä Pikkuli, lennä! -kirjalle. Olen myös käsikirjoittanut ja ohjannut YLElle Pikkuli-animaatiosarjan. Kirjoitan eli medioihin, YLE Areenasta löytyy tällä hetkellä kaksi kirjoittamaani ja ohjaamaani televisiosarjaa, 26-osaisen Pikkulin lisäksi koulukiusaamisen ehkäisyyn tarkoitettu Jotain rajaa! -televisiosarja. Olen myös toinen käsikirjoittaja Jotain rajaa! -sarjakuva-albumissa. Olen myös kehittänyt ryhmäkäsikirjoitusmenetelmän, johon perustuvan televisiosarjan olen niin ikään ohjannut YLElle.

Olen myös ollut yksi kirjoittajista ja toimittajista Imetyksen aika -uusi suomalainen imetyskirja -teoksessa. Olen käsikirjoittanut ja ohjannut samannimisen opetusdokumenttielokuvan, jota on käytetty ympäri Suomea imetyksen edistämiseen.

Mitä teen vierailulla?

Olen esiintynyt paljon lapsiyleisölle. Voin kertoa lapsille sopivalla tavalla esimerkiksi siitä, miten Pikkuli kirjassa ja televisiosarjassa. Voin myös lukea Pikkuli-kirjoja ja laulaa siihen liittyviä lauluja.

Isommille ihmisille voin kertoa siitä, miten Pikkuli on taittunut kirjasta televisiosarjaksi ja toisin päin. Voin kertoa dialogittoman kerronnan haasteista ja mahdollisuuksista sekä siitä, millaista on kirjoittaa televisiosarjassa vain lintukielellä piippaaville hahmoille puhetta.

Aikuisille voin pitää mediakasvatus-työpajoja.

Voin ohjata ryhmäkäsikirjoitustyöpajoja.

Lisäksi voin puhua kansainvälisestä lasten sisältöjen markkinasta: Pikkuli-animaatiosarjaa on myyty kymmeniin maihin, parhaillaan kirjallisuusagentti tekee työtä kirjojen markkinoimiseksi samoille alueille.

Tuotanto

Pikkuli sanoo EI (Kustannus Mäkelä 2018)
Pikkuli pelastaa päivän (Kustannus Mäkelä 2018)
Pikkulin syntymäpäivä (Kustannus Mäkelä 2018)
Lennä Pikkuli, lennä! (Aurinko Kustannus 2011)
Jotain rajaa! -crazy luokka (toinen kirjoittajista) (Aurinko Kustannus 2011)
Imetyksen aika -tietokirja (yksi toimittajista)