Heidi Airaksinen

 Heidi Airaksinen Lataa painokelpoinen kuva

© Suvi Helle

Helsinki

Kirjailijavierailut
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Faktasta fiktioon - menneisyyden kuvittelemisesta. Kirjailija, kirjoittamisen opettaja ja lukija lempiaiheidensa äärellä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen sekä kirjailija että kirjoittamisen opettaja. Käsittelen kirjoissani sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen historiaa Euroopan suurkaupungeissa, ja tämä on erityisosaamisaluettani. Kirjoitan cozy crime-tyyppisiä jännitysromaaneja, joissa autenttinen ajankuva on tärkeässä osassa. Olen aikasemmalta ammatiltani luokanopettaja, joten esiintyminen ja työpajojen ohjaaminen on minulle sekä tuttua että mieleistä.

Olen järjestänyt kirjallisuuspaneeleita Helsingin Pride-viikolle vuodesta 2020 lähtien, ja toimin aktiivisesti Sateenkaarikynä ry:n hallituksessa kotimaisen sateenkaarijournalistiikan ja -kirjallisuuden puolesta. Minulla on kokemusta sekä haastattelijan että haastateltavan roolista ja kummastakin nautin kovasti. Käsittelen vierailuilla mielelläni kotimaista ja eurooppalaista sateenkaarihistoriaa ja sekä sateenkaarevaa kirjallisuutta ylipäänsä. Lisäksi taustatutkimuksen tekeminen historiallisista aiheista on yksi vahvuusalueistani.

Mitä teen vierailulla?

Voin pitää luentoja ja keskusteluja luovasta kirjoitusprosessista, historiallisten romaaninen kirjoittamisesta ja taustatyöstä, sekä miten löytää oikean tiedon äärelle. Sen lisäksi luennoin mielelläni kotimaisesta ja eurooppalaisesta sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen historiasta, sekä siitä kirjoittamisesta. Puhun mieluusti asemasta tuohon vähemmistöön kuuluvana kirjailijana, ja siitä, millaista on olla sateenkaareva kirjailija, sekä sateenkaarevasta kirjallisuudesta ylipäänsä.

Voin järjestää työpajoja eri ikäisille sateenkaareville ihmisille omasta elämästä kirjoittamiseen, olen nimittäin sateenkaarevan omaelämäkertakurssin opettajana Helsingin Työväenopistolla. Myös luovan kirjoittamisen ja historiaan sijoittuvien tarinoiden kirjoittamisen työpajat onnistuvat. Lisäksi luennoin mielelläni vähemmistöistä kirjoittamisesta ja siitä, millaisia asioita tulee ottaa huomioon, jos ei itse kuulu vähemmistöön, josta haluat kirjoittaa.

Tuotanto

Maa jota ei ole, 2022, Siltala Kustannus
Vierge Moderne, 2021, Arktinen Banaani