Axel Åhman

 Axel Åhman Lataa painokelpoinen kuva

© Erik Åhman

Vasa

Bokprat
Festtal
Föreläsningar
Författarbesök
Virtuella författarbesök

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

En författare som vill beröra och underhålla. Jag skriver böcker, pjäser och journalistiska texter.

Kirjojeni kohderyhmä

Gymnasium , Högstadium , Vuxna

Kuvaus

Jag är en mångsidig författare med som skriver böcker, pjäser och journalistiska texter. Utbildad journalist men har jobbat främst med fiktion.

Jag är en berättare och en underhållare, jag vill engagera min publik i historier och jag vill göra det språkligt roligt, överraskande och medryckande. Jag skriver gärna tragikomiskt, med en bakgrund som komiker dras jag till humorn men skyggar inte heller för allvaret. Jag låter berättelsen bestämma tonen, ger rodret till karaktärerna och ser vart de styr.

Jag har uppträtt både som skådespelare, komiker och musiker, men när jag föreläser är jag i första hand författare och manusförfattare. Jag talar gärna om skrivande och kreativitet utgående från mina böcker och andra projekt. Jag försöker uppmuntra publiken till kreativitet och läsglädje.

Mitä teen vierailulla?

Jag talar gärna om att skriva för olika format, att arbeta ensam och i grupp och om vikten av lokala berättelser och ett eget språk. Jag har stor scenvana från Humorgruppen KAJ och talar gärna för publik. Jag är lyhörd för publikens önskemål och frågor och skräddarsyr gärna snacket enligt vad publiken vill höra.

Tuotanto

Böcker:
Klein, 2020, Schildts & Söderström
Morris, 2021, En liten bok
Bultande hjärtan (novell i antologi, lättläst), 2023, Lärum-förlaget
Eldsjäl, 2023, Schildts & Söderström

Pjäser:
Pjäs elo Pjas, 2014
KAJ - Lokalproducerat Pjas, 2015
KAJ Komber ti byin, 2016
Gambämark, 2018
Botnia Paradise, 2021