Emma Ahlgren

 Emma Ahlgren Lataa painokelpoinen kuva

© Alexandra Harald

Jakobstad

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Semideprimerad författare, poet och bildkonstnär med förkärlek till det tragikomiska berättar om hur man blir en lyckad människa.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Jag skriver om det som skaver och svider, om att befinna sig i ett gränsland. Mellan barn/vuxen, friskt/sjukt, människa/djur. Drömmen om att bli författare väcktes redan i barndomen men tog fart på allvar när jag vann Arvid Mörne-tävlingen 2012. År 2018 debuterade jag som författare med diktsamlingen “Isotopia”. Jag är även verksam som bildkonstnär och illustratör.Jag har deltagit i ett flertal poesiuppläsningar, intervjuer och litteraturdiskussioner tidigare. Jag har även gjort skolbesök och hållit poesiverkstad för gymnasielever. Under mina skolbesök brukar jag främst prata om min krokiga väg till författarskapet, hur det går till när man ger ut en bok samt vad, hur och varför jag själv skriver. Eftersom världen redan är full av vackra framgångssagor delar jag gärna öppet och ärligt med mig av mina motgångar och tvivel. Jag brukar även visa bilder på min visuella konst och berätta om hur olika konstformer hör ihop och kan ge näring åt varandra.

Mitä teen vierailulla?

Jag kan prata om litteratur, skrivande och läsande i allmänhet och mina specialområden är poesi och bildkonst. Jag håller gärna verkstäder i kreativt skapande. Jag har även erfarenhet av att leva med psykisk ohälsa och pratar gärna om mina egna erfarenheter samt hur litteratur och konst kan användas i terapeutiskt syfte.

Tuotanto

"Hur kärlek fungerar" (kortprosa), 2022, Schildts & Söderströms förlag
Medverkan i antologin "Bländad av död och kärlek, 130 år av finlandssvensk poesi", 2021, Schildts & Söderströms förlag
"När jag var elva visste jag allt" (dikter), 2019, Schildts & Söderströms förlag
"Isotopia" (dikter), 2018, Ellips förlag