Marja Aarnipuro

 Marja Aarnipuro Lataa painokelpoinen kuva

© Katja Lösönen / Teos

Helsinki

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen Apu-lehden päätoimittaja, rintasyöpäkirjailija ja puhelias dekkaristi, joka kirjoittaa Kaarina Riikonen ratkaisee -sarjaa.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen Apu-lehden päätoimittaja, rintasyöpäkirjailija ja dekkaristi. Kirjailija minusta tuli sairastuttuani rintasyöpään syksyllä 2009. Etsin silloin teosta, jossa olisi kuvattu rintasyövän hoitopolku ja kerrottu myös, miltä kaikki potilaasta tuntuu. Sellaista kirjaa ei ollut, joten minun piti kirjoittaa se itse. Keväällä 2018 julkaistiin jo kolmas tietokirjani rintasyövästä.

Tietokirjojen jälkeen intohimo kirjojen tekemiseen jäi päälle ja aloin kirjoittaa dekkareita. Päähenkilöni on keski-ikäinen toimittaja Kaarina Riikonen, jolla on taipumusta törmätä henkirikoksiin ja ratkoa niitä yhdessä poliisin ja rikostoimittajakollegasan kanssa. Kaarina Riikonen ratkaisee -sarjassa on ilmestynyt viisi osaa: Maakellarin salaisuus, Ikäneidon testamentti, Syöpälääkärin kuolema, Ottopojan kohtalo ja Surmamäen kirous.

Olen esiintynyt paljon niin työni puolesta kuin kirjailijanakin, messuilla, kirjallisuustapahtumissa ja kirjastoissa. Juttua piisaa!

Mitä teen vierailulla?

Mieluiten puhun niin, että joku haastattelee, mutta voin toki valmistella myös esityksen. Voin puhua journalismista, lukutaidon ja lukemisen merkityksestä (olen myös Apu Juniori -lehden päätoimittaja), rintasyöpäpotilaan kokemuksista ja dekkareiden kirjoittamisesta.

Tuotanto

Katso Docendon sivut, linkki alla.