Elisa Aaltola

 Elisa Aaltola Lataa painokelpoinen kuva

© Heidi Strengell

Turku

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen Elisa Aaltola (FT), eläin- ja ympäristöasioihin keskittynyt filosofi, aktivisti ja kirjailija.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen julkaissut 12 kirjaa, jotka pääasiassa käsittelevät eläinten yhteiskunnallista ja moraalista asemaa. Mukana on sekä toimitettuja tiedekirjoja, monografioita että esseekokoelmia. Olen dosentti ja vanhempi tutkija (Turun yliopisto), ja minulla on jo työni puolesta paljon luennointikokemusta.

Olen tottunut puhumaan koululaisille, opiskelijoille, erilaisille järjestöille, työyhteisöille ja mitä erilaisimmille yleisöille. Pyrin pitämään esitykseni helposti lähestyttävinä, mukaansatempaavina ja ymmärrettävinä.

Mitä teen vierailulla?

Mieluiten käyn puhumassa eläimiin ja luontoon liittyvistä filosofisista kysymyksistä. Olen aiemmin käsitellyt esimerkiksi seuraavia aiheita: luontorakkaus, tunteiden vaikutus eläimiä koskeviin asenteisiin, eläinten mieltä koskeva tutkimus, ilmastokriisi ja tunteet, ihmiskeskeisen maailmankuvan haasteet, eläinten itseisarvon perusta, eläintenoikeuksien filosofia, ruoka ja etiikka, eläimet ja ilmastokriisi, ihmiskuvan vaikutus eläin- ja luontosuhteeseen, eläimiä koskeva kieli ja sen haasteet, eläimet taiteessa.

Tuotanto

Esseitä eläimistä, Into, 2022
Häpeä ja rakkaus, Into, 2019
Eläimet yhteiskunnassa, Into, 2015

Kattava lista julkaisuista kotisivuilla